Η κατανάλωση κρέατος στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει πραγματικές επιπτώσεις στο περιβάλλον

Προκειμένου να κατανοήσει κάποιος τις συνήθειες κατανάλωσης κρέατος των Βρετανών και την προθυμία τους να αλλάξουν, η Beeco πραγματοποίησε μία έρευνα με εκατοντάδες συμμετέχοντες. Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι οι Βρετανοί είναι τεράστιοι καταναλωτές κρέατος, στην πραγματικότητα, το 71% των ερωτηθέντων είναι καταναλωτές κρέατος και το 38% τρώνε κρέας καθημερινά…

Άσχημα νέα για τους λάτρεις του χάμπουργκερ, καθώς τα μπιφτέκια είναι επιβλαβή για το περιβάλλον! Στην πραγματικότητα, καταναλώνοντας μπιφτέκια, οι Βρετανοί θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν CO2 ισοδύναμο με την οδήγηση 21.609.655.040 μίλια την εβδομάδα, καθώς η παραγωγή ενός μπιφτεκιού έχει το ίδιο αποτύπωμα άνθρακα με την οδήγηση 320 μιλίων.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματά μας, το 34% των Βρετανών τρώει 1 μπιφτέκι την εβδομάδα, ενώ το 10% τρώει 2 μπιφτέκια και το 4% τρώει 3 την εβδομάδα, που εξακολουθεί να είναι τεράστιος αριθμός όταν τα προσθέτετε σε όλο τον πληθυσμό.

Ευτυχώς, οι Βρετανοί είναι ανοιχτοί στο να αλλάξουν τις διατροφικές τους συνήθειες για να φροντίσουν τον πλανήτη.

Το 41% ​​των ερωτηθέντων ισχυρίστηκαν ότι είναι έτοιμοι να μειώσουν το αποτύπωμά άνθρακα που δημιουργούν και να γίνουν vegan για λίγες μέρες της εβδομάδας ή για ένα ολόκληρο έτος, ενώ άλλοι κάνουν το καλύτερό τους δοκιμάζοντας τη Δευτέρα χωρίς κρέας. Και ναι, ακόμη και μία μέρα μπορεί να κάνει τη διαφορά!

Εάν το υπόλοιπο 59% του πληθυσμού αποφασίσει να απομακρύνει το κρέας από ένα μόνο γεύμα την εβδομάδα, θα συμβάλει στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 26 εκατομμύρια τόνους, που ισοδυναμεί με την απομάκρυνση 9 εκατομμυρίων αυτοκινήτων από τους δρόμους.

Τα αποτελέσματα της έρευνάς δείχνουν ότι οι Βρετανοί είναι έτοιμοι να μειώσουν την κατανάλωση κρέατος για να καταπολεμήσουν περιβαλλοντικές ανησυχίες όπως η αποψίλωση των δασών, η απώλεια βιοποικιλότητας ή η υπερβολική χρήση νερού.

Παραδόξως, από τους ανθρώπους που είναι πρόθυμοι να μειώσουν την κατανάλωση κρέατος, η αλλαγή των διατροφικών συνηθειών δεν είναι ο προτιμώμενος τρόπος μείωσης των αποτυπωμάτων άνθρακα.

Μόνο το 18% θα πάει vegan για να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα, ενώ άλλοι θα προτιμούσαν να στραφούν σε υβριδικό / ηλεκτρικό αυτοκίνητο (45%) ή να σταματήσουν να ταξιδεύουν με αεροπλάνο (16%).

Πηγή: beeco.green