Η Νέα Υόρκη σε κίνδυνο εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής

Η Νέα Υόρκη κινδυνεύει να χαθεί κάτω από τόνους νερού μέσα στα επόμενα χρόνια.

Με τη μοναδική γεωγραφική της θέση, η Νέα Υόρκη είναι εξαιρετικά ευάλωτη στις κακές καιρικές συνθήκες και πρόσφατα υιοθέτησε ένα σχέδιο κλιματικής ανθεκτικότητας κόστους 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να προσπαθήσει να προλάβει μελλοντικές καταιγίδες.

Στο πλαίσιο του έργου ύψους 1,45 δισ. δολαρίων, έχουν ξεκινήσει εργασίες στο νοτιοανατολικό Μανχάταν για την ανέγερση ενός ολοκληρωμένου συστήματος 4 χιλιομέτρων υπερυψωμένων πάρκων, αντιπλημμυρικών τοιχίων, αναχώματα και κινητών θυροφραγμάτων, ώστε να δημιουργηθεί μια συνεχής γραμμή προστασίας από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας και την αυξανόμενη απειλή ισχυρότερων και σοβαρότερων παράκτιων καταιγίδων που επιδεινώνονται από την κλιματική αλλαγή.

Το έργο αυτό θα κρατήσει τους Νεοϋορκέζους ασφαλείς από τις παράκτιες καταιγίδες και την άνοδο της στάθμης των θαλασσών για τις επόμενες δεκαετίες, ενώ παράλληλα θα επενδύσει σε ανέσεις και θα βελτιώσει την πρόσβαση σε δημόσιους χώρους στην ανατολική πλευρά του Μανχάταν, σύμφωνα με τους ιθύνοντες.

Το Μανχάταν θα φυτέψει επίσης χιλιάδες δέντρα γύρω από το εργοτάξιο και θα βελτιώσει τα υπόγεια συστήματα αποχέτευσης για να οχυρώσει τους κατοίκους από τον επικείμενο κίνδυνο.

Δείτε το παρακάτω βίντεο για περισσότερες λεπτομέρειες:

Πηγή: euronews