Η νεοφυής επιχείρηση που φέρνει ανανεώσιμη ενέργεια σε απομακρυσμένες κοινότητες

Η Sumreen Rattan βρήκε έναν επιτυχημένο τρόπο να συνδυάσει την υγιή επιχειρηματικότητα με την προστασία του περιβάλλοντος.

Η αγάπη της Sumreen Rattan για την επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά (STEM), ξεκίνησε από την παιδική της ηλικία, ακολουθώντας συχνά τον πατέρα της στην δουλειά του και ταυτόχρονα ερχόταν σε επαφή με γυναίκες μηχανικούς που κατείχαν ηγετικές θέσεις!
Η Sumreen σήμερα είναι συν ιδρύτρια και COO της νεοφυούς επιχείρησης Moment Energy με έδρα το Βανκούβερ, που έχει ως αντικείμενο να δίνει στις μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων μία ‘δεύτερη ευκαιρία’, μετατρέποντάς τες σε μονάδες αποθήκευσης καθαρής ενέργειας. Έτσι, οι απομακρυσμένες και εκτός δικτύου κοινότητες μπορούν να μεταβούν ανέξοδα σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Μία βράβευση που ενθάρρυνε αυτό το εγχείρημα!
Η Moment Energy απέσπασε το βραβείο Κοινωνικού Αντίκτυπου στον ετήσιο διαγωνισμό Venture Prize της Venture Connection και έτσι, εκτός από το χρηματικό έπαθλο που έδωσε στη Sumreen και τους συν ιδρυτές της εταιρείας την ευκαιρία να συνεχίσουν τη λειτουργία της, αύξησαν και την ευαισθητοποίηση του κοινού. Το πάθος της Sumreen για τη χρήση της τεχνολογίας και οι δεξιότητές της ως μηχανικού για το γενικότερο καλό, τροφοδοτούν το όραμά της να αναγνωριστεί η εταιρεία παγκοσμίως για την επαναχρησιμοποίηση μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων και να αποτελέσει μια δύναμη για το καλό στον κόσμο.
Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει η ίδια, μπορείς να έχεις θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον και ταυτόχρονα μία επιτυχημένη επιχείρηση, χωρίς να πρέπει να θυσιάσεις το ένα για το άλλο!

Πηγή: https://biv.com/