Η πύλη προς την κλιματική αλλαγή

Μία τεράστια πύλη στο Λονδίνο δείχνει για πρώτη φορά τι συμβαίνει την ίδια ώρα στην Ανταρκτική μεταδίδοντας ζωντανά εικόνες από απομακρυσμένες αποικίες πιγκουίνων.

Η πρωτοβουλία της Geernpeace που στήθηκε στην πλατεία Τραφάλγκαρ του Λονδίνου, είναι μία τεράστια κατασκευή ύψους 4 μέτρων και βάρους σχεδόν 4 τόνων, που για πρώτη φορά στον κόσμο, μεταδίδει ζωντανά εικόνες από απομακρυσμένες αποικίες πιγκουίνων στη χερσόνησο της Ανταρκτικής.

Εκεί μια διεθνής αποστολή της Greenpeace την περασμένη εβδομάδα ανακάλυψε μια νέα αποικία πιγκουίνων, προσφέροντας στους ανθρώπους τη μοναδική ευκαιρία να δουν πρόσωπο με πρόσωπο την ομορφιά και το θαύμα αυτής της μοναδικής περιοχής.

Η πρωτοβουλία, που διευθύνεται από την Greenpeace UK, αποτελεί μέρος της εκστρατείας της Greenpeace Protect the Oceans, η οποία ζητά την προστασία των ωκεανών στην Ανταρκτική και μια Παγκόσμια Συνθήκη για τους Ωκεανούς που θα μπορούσε να συμφωνηθεί στα Ηνωμένα Έθνη τον Μάρτιο.

Η Greenpeace International βρίσκεται στην Ανταρκτική και συνεργάζεται με επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Stony Brook στις ΗΠΑ, διεξάγοντας έρευνα σχετικά με τη μείωση του πληθυσμού των πιγκουίνων στην περιοχή.

Την περασμένη εβδομάδα, η αποστολή ανακάλυψε μια αναπαραγωγική αποικία πιγκουίνων Gentoo σε περιοχή, νοτιότερα από ποτέ. Αυτό είναι ένα σημάδι του αντίκτυπου της κλιματικής κρίσης, που μεταμόρφωσε αυτήν την περιοχή, όπου μέχρι πρόσφατα ήταν πολύ παγωμένη για τον πιο εύκρατο πιγκουίνο Gentoo να μεγαλώσει τους νεοσσούς του.

Αυτή η πύλη είναι μια υπενθύμιση του τι θα μπορούσαμε να χάσουμε αν δεν ενεργήσουμε για να προστατεύσουμε τους ωκεανούς μας. Χρειαζόμαστε επείγουσα δράση για την αλλαγή του κλίματος και χρειαζόμαστε επειγόντως μια Παγκόσμια Συνθήκη για τους Ωκεανούς, που θα συμφωνηθεί στα Ηνωμένα Έθνη όταν οι παγκόσμιοι ηγέτες συναντηθούν τον Μάρτιο.

Πηγή: Greenpeace