Η τέχνη της πλαστικής ρύπανσης

Η φωτογράφος Mandy Barker έχει περάσει περισσότερα από 10 χρόνια δημιουργώντας εικόνες θαλάσσιων απορριμμάτων για να αυξήσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με την πλαστική ρύπανση στους ωκεανούς του κόσμου.

Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από οκτώ εκατομμύρια τόνοι πλαστικού εισέρχονται στους ωκεανούς του κόσμου κάθε χρόνο, που ενέχουν διάφορους κινδύνους για τα θαλάσσια οικοσυστήματα.

Δες το φωτογραφικό αφιέρωμα παρακάτω.

Το Barcode, από τη σειρά Shelf-Life, αποτελείται από μικρά κομμάτια αλιευτικού διχτυού. Η σειρά έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για την πλαστική ρύπανση που ξεβράζεται στο απομακρυσμένο νησί Henderson, στο νότιο Ειρηνικό.
Το έργο Burnt, από τη σειρά Soup, απεικονίζει πλαστικά που έχουν διασωθεί από παραλίες σε όλο τον κόσμο.
Αυτή η εικόνα, από μια σειρά που ονομάζεται Penalty, αποτελείται από 597 μπάλες θαλάσσιων απορριμμάτων που συλλέχθηκαν από εθελοντές σε διάστημα τεσσάρων μηνών, από 87 διαφορετικές παραλίες στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Fragmented Cups, από τη σειρά Soup
Πλαστικά σφαιρίδια, γνωστά και ως nurdles, που συλλέχθηκαν από έξι διαφορετικές παραλίες
Bird’s Nest, από τη σειρά Soup. Η εικόνα έχει δημιουργηθεί από πεταμένες πετονιές που έχουν σχηματίσει μπάλες που μοιάζουν με φωλιές λόγω της παλιρροιακής κίνησης των ωκεανών.

Πηγή: www.bbc.com