Ένα “μαύρο κουτί” για τη Γη μας

Το «Μαύρο Κουτί της Γης» θα κατασκευαστεί το 2022 στη μακρινή δυτική ακτή της Τασμανίας.

Πρόκειται για μια αποθηκευτική συσκευή, η οποία δημιουργήθηκε από ομάδα επιστημόνων από την Αυστραλία και καλλιτεχνικών δημιουργών που θα αποθηκεύει έπειτα από σχετική καταγραφή το πώς χειριζόμαστε την κρίση της κλιματικής αλλαγής.

Πολίτες από όλον τον κόσμο θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα στο μέλλον

 

Η κατασκευή είναι εμπνευσμένη από το μαύρο κουτί των αεροπλάνων και σκοπός του είναι να καταγράφει την ανθρώπινη συμπεριφορά απέναντι στο περιβάλλον, διδάσκοντας τις μελλοντικές γενιές. Με δεδομένη την κατάσταση του περιβάλλοντός μας που γίνεται όλο και πιο δραματική, στην Αυστραλία κατασκευάζεται ένα «μαύρο κουτί», το οποίο θα λειτουργεί ως απολογισμός των πράξεων μας απέναντι στον πλανήτη.

Η συσκευή θα χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο και θα είναι συνδεδεμένη στο internet με σκοπό τη συγκέντρωση συστηματικών στοιχείων που έχουν σχέση με την κλιματική αλλαγή, αξιοποιώντας μια σειρά από 500 μεθόδους μέτρησης ενώ παράλληλα θα αποθηκεύει αυτόματα μερικά σημαντικά στοιχεία, όπως η παγκόσμια κατανάλωση ενέργειας και οι μέσες θερμοκρασίες.

Ο ατσάλινος μονόλιθος μήκους δέκα μέτρων είναι κατασκευασμένος ώστε να αντέχει τις φυσικές καταστροφές ενώ θα λειτουργεί με ηλιακή και θερμική ενέργεια.

Πηγή: jenny