Μια οικογένεια ταξιδεύει 22 χρόνια για τη σωτηρία του πλανήτη

Μια οχταμελής οικογένεια πλέει 22 χρόνια στις επτά θάλασσες με ένα ιστιοπλοϊκό και παλεύει για τη σωτηρία του πλανήτη.

Με τα έξι παιδιά τους και ένα ιστιοφόρο, ο Dario και η Sabine Schwörer έχουν ταξιδέψει στις επτά θάλασσες, εκπαιδεύοντας τους ανθρώπους για τη φύση και την αλλαγή του κλίματος, κάνοντας έρευνα και μοιράζοντας παραδείγματα καινοτόμων λύσεων που συνάντησαν στην πορεία. Σε ένα ταξίδι που διαρκεί πάνω από 20 χρόνια, παραμένουν πιστοί στην καθορισμένη πορεία τους: να διατηρήσουν τον πλανήτη μας.

Dario και Sabine Schwörer, μαζί με τα έξι παιδιά τους και έναν τοπικό εθελοντή.

O Dario μαζί με τη σύζυγό του Sabine, αποφάσισαν να αφιερώσουν αρχικά τέσσερα χρόνια από τη ζωή τους στην ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον. Η οικογένεια πλέει σε όλο τον κόσμο με ένα σκάφος που ονομάζεται Pachamama, εκπαιδεύοντας τους ανθρώπους για την κλιματική αλλαγή και ενισχύοντας εκ νέου τη σχέση της ανθρωπότητας με τη φύση.


Στο πλαίσιο ενός οργανισμού που ξεκίνησε η οικογένεια με την ονομασία ToptoTop, ο στόχος τους ήταν να φτάσουν στις κορυφές των επτά ψηλότερων βουνών σε κάθε μία από τις επτά ηπείρους χωρίς να χρησιμοποιήσουν μηχανοκίνητα μέσα μεταφοράς οποιουδήποτε είδους.

Η ToptoTop προσλάμβανε επίσης εθελοντές, όταν ήταν δυνατόν, για να βοηθήσουν στο πλήρωμα του σκάφους, να συλλέξουν δεδομένα σχετικά με την κλιματική αλλαγή και να βοηθήσουν στην εκπαίδευση των παιδιών.

Πλέοντας στην Αρκτική

Μέχρι στιγμής έχουν κατορθώσει να συνεργάζονται με πανεπιστήμια, ερευνητές και κοινότητες ανά τον κόσμο όπου μέσω διαλέξεων ενημερώνουν την παγκόσμια κοινότητα για όσα καταγράφουν στα ταξίδια τους αλλά και τις λύσεις που βλέπουν. Τα έξι παιδιά τους, ηλικίας από 4 μέχρι 16 φροντίζουν να ενημερώνουν τους συνομηλίκους τους, ευαισθητοποιώντας έτσι και τη νέα γενιά.

Grand Canyon, USA

Σε αυτά τα 22 χρόνια ταξιδιών έχουν κατορθώσει να διανύσουν  120.000 ναυτικά μίλια, ενώ έχουν αναρριχηθεί σε κάποιες από τις σπουδαιότερες κορυφές στον κόσμο όπως Έβερεστ, Νεπάλ, όρος Κιλιμάντζαρο, Τανζανία, όρος Κοσιούσκο, Αυστραλία, όρος Ντενάλι, και Αλάσκα. Παράλληλα έχουν καταφέρει να συλλέξουν 65 τόνους σκουπιδιών σε καθαρισμούς ανά τον κόσμο.