Μισό εκατομμύριο νεκροί και 3.2 τρις ζημιά, ο απολογισμός της κλιματικής αλλαγής

Θλιβερός ο απολογισμός της ΜΚΟ Germanwatch, η οποία υπολόγισε τη ζημιά της τελευταίας εικοσαετίας σε περίπου μισό εκατομμύριο νεκρούς και € 3.2 τρις.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα, έχουν φτάσει πλέον να πλήττουν τις υπό ανάπτυξη χώρες, αλλά και τις ήδη ανεπτυγμένες. Την περασμένη χρονιά η Ιαπωνία, η Γερμανία και οι Φιλιππίνες, ήταν 3 από τις χώρες που δοκιμάστηκαν από τον καύσωνα, τις σφοδρές καταιγίδες και τις πλημμύρες.

Πρωτοφανείς θερμοκρασίες
Ο τυφώνας Μανγκούτ έπληξε πέρυσι τις Φιλιππίνες, αφήνοντας πίσω του δεκάδες νεκρούς και ανυπολόγιστες υλικές ζημιές. Την ίδια χρονιά, σημειώθηκαν θερμοκρασίες ρεκόρ στη Γερμανία, με πάνω από χίλιους νεκρούς. Από την άλλη πλευρά, οι πιο φτωχές χώρες είναι αυτές που δέχονται και το μεγαλύτερο πλήγμα, χαρακτηριστικό παράδειγμα το Πακιστάν, η Αιτή, το Βιετνάμ, οι Φιλιππίνες και η Μιανμάρ, υπολογίζοντας εκατοντάδες χιλιάδες θύματα, που αποδίδονται ευθέως πια στην κλιματική αλλαγή.

Οι ειδικοί συμφωνούν! Είναι πλέον ξεκάθαρη η ανάγκη εύρεσης “συγκλίσεων”, ανάμεσα στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, ανάμεσα στους παγκόσμιους ηγέτες και τις καινοτόμες ιδέες των πολιτών σε κάθε σημείο της γης, για να μπορέσουν να δοθούν άμεσες και βιώσιμες λύσεις για την κλιματική αλλαγή. Αποτελεί πρώτη προτεραιότητα και κορυφαίο ζήτημα στην παγκόσμια ατζέντα, όχι μόνο για τις φτωχότερες χώρες, αλλά και για τις πιο ανεπτυγμένες.

Πηγή: Deutsche Welle