Μπολ από ανακυκλωμένο πλαστικό

Ο Μπραντ Σκοτ ξεκίνησε την ανακύκλωση πριν από δύο χρόνια, μετατρέποντας χρησιμοποιημένες πλαστικές ετικέτες ψωμιού σε μπολ.

Σε μια μικρή πόλη της Νότιας Αυστραλίας ο Μπράντ Σκοτ και η γυναίκα του ξεκίνησαν μια μικρή, βιώσιμη επιχείρηση. Οι χιλιάδες τόνοι από πλαστικές ετικέτες ψωμιών που κατέληγαν στις χωματερές, τώρα πια μετατρέπονται στο εργαστήριό τους σε όμορφα, πολύχρωμα μπολ!

Ο αρχικός χώρος στον οποίο εργαζόταν ο Brad Scott όταν ξεκίνησε την επιχείρησή του το 2018 ήταν το ένα τρίτο του μεγέθους του σημερινού (ABC South East SA: Bec Whetham)
Τα προϊόντα που μπορούν να κατασκευαστούν από πλαστικά απόβλητα είναι ατελείωτα. Το Precious Plastic Monash συνέθεσε αυτή την κιθάρα.

Για κάθε μπολ χρειάζονται 1,870 πλαστικές ετικέτες, ενώ στη διαδικασία βοηθούν εθελοντικά και μέλη της κοινότητας όταν αυτό χρειάζεται. Μέρος των εσόδων της επιχείρησης πηγαίνει σε μια φιλανθρωπική οργάνωση που φροντίζει για την αγορά αμαξιδίων για άτομα με ειδικές ανάγκες στη Νότιο Αφρική, έχοντας προσφέρει μέχρι στιγμής με την συνεισφορά τους 20 αμαξίδια.

Ένα έργο από ανακυκλωμένα υλικά που βρίσκεται έξω από το χώρο εργασίας του Μπραντ Σκοτ

Πηγή: ABC Pearth