Οι βραβευμένες φωτογραφίες του Big Picture Natural World Photography

Η Ακαδημία Επιστημών της Καλιφόρνια διοργάνωσε τα βραβεία φωτογραφίας για να γιορτάσει τη βιοποικιλότητα της Γης και η φετινή μεγάλη νικήτρια, η Karine Aigner, πήρε το κορυφαίο βραβείο για μια σπάνια ματιά στο παράξενο τελετουργικό ζευγαρώματος των μελισσών των κάκτων.

«Μετά την πτώση» του David Slater. Νικητής στην κατηγορία της υδρόβιας ζωής «Τα θαλάσσια λιοντάρια της Καλιφόρνιας (Zalophus californianus) είναι εμβληματικά μέλη του οικοσυστήματος του κόλπου του Μοντερέι. Σε ένα βρώμικο τμήμα του βυθού, ένας νεκρός θαλάσσιος λέοντας είχε πέσει στην τελευταία του κατοικία, με μια πολύχρωμη σειρά από αστερίες (Patiria miniata) διασκορπισμένα στο σώμα του σαν λουλούδια που πετάχτηκαν από συγγενείς σε έναν τάφο. Οι συγκεκριμένοι αστερίες είναι παμφάγοι και συχνά τρέφονται με κουφάρια που καταλήγουν στον πυθμένα του ωκεανού
“Ιστός αράχνης” του Bence Máté. Ένας ευρασιατικός κάστορας (Castor fiber) απασχολημένος με το να ροκανίζει ένα δέντρο, με φόντο τις πρώτες ακτίνες του πρωινού ήλιου. Οι κάστορες μεταμορφώνουν το περιβάλλον τους όταν κατασκευάζουν φράγματα, δημιουργώντας ενδιαιτήματα που χρησιμοποιούνται από πολλά άλλα είδη
“Shooting Star” του Tony Wu. Ένας αστερία (Leiaster leachi) που ανασηκώθηκε στις άκρες των ποδιών του και άρχισε να αναπαράγεται, εκτοξεύοντας έναν «Γαλαξία» από σπέρμα στο θαλασσινό νερό. Όπως και πολλά θαλάσσια ασπόνδυλα, οι αστερίες αναπαράγονται απελευθερώνοντας μεγάλες ποσότητες σπέρματος και αυγών στο νερό μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Για να μεγιστοποιήσουν τις πιθανότητες γονιμοποίησης, συγχρονίζουν τις προσπάθειές τους με τα γειτονικά μέλη του είδους τους, με οδηγό τη θερμοκρασία, το φως και τον σεληνιακό κύκλο.
“Sickening Delicacy” του Bence Máté. Σε μια περιοχή αναπαραγωγής βατράχων (Rana temporaria), εκατοντάδες βάτραχοι επέπλεαν νεκροί στο νερό και σε πολλούς έλειπαν τα πίσω πόδια τους. Οι λαθροθήρες είχαν αρπάξει τα αμφίβια από τη λίμνη καθώς προσπαθούσαν να αναπαραχθούν, τους είχαν κόψει τα πίσω πόδια για να τροφοδοτήσουν το εμπόριο βατραχοπόδαρων και τα είχαν πετάξει πίσω στο νερό, αφήνοντάς τους να πεθάνουν ανάμεσα στους γόνους τους.
«Κρυμμένη ομορφιά» του Tom St George. Βαθιά μέσα στη χερσόνησο Yucatán του Μεξικού, αυτό το σπήλαιο αποτελεί μέρος ενός εκτεταμένου υπόγειου δικτύου περασμάτων, καταβόθρων και σπηλαίων που φιλοξενούν μια εκπληκτική ποικιλία ψαριών και πλαγκτόν, τα περισσότερα από τα οποία απαντώνται μόνο στο Γιουκατάν. Πολλά από αυτά απειλούνται με εξαφάνιση.