Οι φωτογράφοι που προσπαθούν να σώσουν το περιβάλλον

Έως τις 31 Δεκεμβρίου περίπου 100 διάσημοι φωτογράφοι διαθέτουν προς πώληση εκτυπώσεις φωτογραφιών τους για να συγκεντρωθούν χρήματα για την οικονομική ενίσχυση οργανισμών που αφιερώνονται στην προστασία του περιβάλλοντος.

Την πρωτοβουλία της δράσης έλαβε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Vital Impacts, του οποίου ηγούνται η βραβευμένη φωτορεπόρτερ του National Geographic, Ami Vitale και η Eileen Mignoni.

Οι συμμετέχοντες προέρχονται από το National Geographic και από τις πιο αναγνωρισμένες αίθουσες τέχνης του κόσμου με ονόματα όπως Jane Goodall, Paul Nicklen, Nick Brandt, Chris Burkard, Tim Flach, Xavi Bou και Reuben Wu. Το 60% των εσόδων από την πώληση θα διατεθεί για την ενίσχυση των Big Life Foundation, Seal Legacy, Project Ranger του Great Plains Conservation και Roots and Shoots.

Δείτε μερικές από τις σπουδαιότερες φωτογραφίες που διατίθενται:

Ami Vitale – Αντίο Σουδάν. Εδώ, ο Joseph Wachira παρηγορεί τον Sudan, τον τελευταίο αρσενικό βόρειο λευκό ρινόκερο στον πλανήτη, λίγο πριν από τον θάνατό του τον Μάρτιο του 2018 στο Ol Pejeta Conservancy στη βόρεια Κένυα. Τώρα, δύο θηλυκά είναι το μόνο που έχει απομείνει από το είδος.
Hannah Le Leu – Against All Odds. Μια πράσινη θαλάσσια χελώνα βγαίνει στην επιφάνεια για να πάρει αέρα κοντά στο νησί Heron της Αυστραλίας, κάτω από έναν ουρανό γεμάτο αρπακτικά πουλιά.
Cristina Mittermeier – Crabeater Seals. Οι φώκιες Crabeater χαλαρώνουν στην Ανταρκτική.
Nick Brandt – Harriet και άνθρωποι στην ομίχλη, Ζιμπάμπουε, 2020. Η Harriet, μια γιγαντιαία κουκουβάγια, διασώθηκε ως νεοσσός και ζει στο καταφύγιο πουλιών Kuimba Shiri στη Ζιμπάμπουε εδώ και 35 χρόνια.
Steve Winter – Το κολύμπι του Πέπε με τους ιαγουαρούς. Δύο τζάγκουαρ διασώζονται από το παράνομο εμπόριο κατοικίδιων ζώων νότια του Κανκούν, στο Μεξικό, το 2008. Τα ζώα είχαν κρατηθεί ως κατοικίδια και στη συνέχεια απλώς αφέθηκαν ελεύθερα όταν δεν ήταν πλέον επιθυμητά.
Beth Moon – Δάσος Shebehon. Δέντρα με αίμα δράκου στο δάσος Shebehon, στο νησί Socotra της Υεμένης. Κάποτε μέρος ενός απέραντου δάσους, αυτά τα εναπομείναντα δέντρα έχουν πλέον χαρακτηριστεί ως απειλούμενα με εξαφάνιση.
Jennifer Hayes – Αναζητώντας καταφύγιο. Ένα κουτάβι φώκιας προστατεύεται από τους ανέμους που σαρώνουν τον θαλάσσιο πάγο που καλύπτει τον Κόλπο του Αγίου Λαυρεντίου στον Καναδά.
Matthieu Paley – Ice Rider Σιβηρία. Η λίμνη Βαϊκάλη, η μεγαλύτερη λίμνη γλυκού νερού στον κόσμο, από την οπτική γωνία ενός πουλιού. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα ο πάγος έχει πάχος έως και 1,5 μέτρο, επιτρέποντας στα φορτηγά και τα ζώα να διασχίζουν με ασφάλεια. Οι λευκές γραμμές είναι ρωγμές στον πάγο και καθώς οι θερμοκρασίες αλλάζουν, αυτές εκπέμπουν δυνατούς ανατριχιαστικούς θορύβους, ενισχύοντας την απόκοσμη ατμόσφαιρα.

Πηγή: CNN