Οι Saint Laurent & Brioni σταματούν τη χρήση ζωικής γούνας

Στη συνεχώς αυξανόμενη λίστα των οίκων μόδας που γυρίζουν την πλάτη στη ζωική γούνα έρχονται να προστεθούν ο γαλλικός οίκος Saint Laurent και ο οίκος Brioni, όπως ανακοίνωσε ο όμιλος ειδών πολυτελείας Kering.

Μέχρι σήμερα την ίδια πορεία έχουν ακολουθήσει οι οίκοι Gucci, Balenciaga, Bottega Veneta και Alexander McQueen. Πρόδρομος εντός του ομίλου, ο οίκος Gucci είχε ανακοινώσει τον Οκτώβριο 2017 ότι σταματά τη χρήση ζωικής γούνας από τις κολεξιόν άνοιξη-καλοκαίρι 2018.

Στον όμιλο Kering μόνο οι φίρμες Brioni και Saint Laurent είχαν απομείνει να εμμένουν στη χρήση γούνας, αναγκάζοντας την οργάνωση υπεράσπισης των ζώων Peta να διαδηλώσει στις 10 Μαρτίου μπροστά από την μπουτίκ του Saint Laurent στην λεωφόρο Montaigne, μετά τις διαμαρτυρίες που εκδηλώθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωση όταν κυκλοφόρησε διαφήμιση με την Κέιτ Μος να φορά πανωφόρι από γούνα αλεπούς.

Η Peta γραπτή της ανακοίνωση ζητούσε από τους Saint Laurent και Brioni να ακολουθήσουν τις εκατοντάδες άλλες φίρμες όπως οι Armani, Burberry, Chanel, Gucci, Macy’s, Michael Kors, Prada και Versace, που δεν πωλούν ρούχα και αξεσουάρ με γούνα.

«Ο κόσμος έχει αλλάξει, μαζί και οι πελάτες μας, και η πολυτέλεια πρέπει φυσικά να προσαρμοστεί σε αυτό», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Kering. Από την πλευρά του, ο ανταγωνιστικός όμιλος LVMH δήλωσε πως αφήνει στους οίκους του την δυνατότητα να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν γούνα για προϊόντα κατασκευασμένα «με τον πλέον ηθικό και υπεύθυνο κατά το δυνατόν τρόπο». Διευκρίνισε ότι έχει απαγορεύσει την χρήση γούνας που προέρχεται από ζώα απειλούμενα με εξαφάνιση.

Πηγή: Reuters/BBC