Ο βιώσιμος τουρισμός της Ρόδου

Η Ελλάδα ξεκινά έναν βιώσιμο μετασχηματισμό του τουριστικού τομέα, ξεκινώντας με ένα νέο  “εργαστήριο” βιωσιμότητας.

 

Σε συνεργασία με τη διεθνή τουριστική εταιρεία TUI, η Ελλάδα δημιούργησε το “Co-Lab”, το οποίο θα βρίσκεται στο νησί της Ρόδου. Οι μεγάλοι στόχοι του Co-Lab είναι η προστασία της βιοποικιλότητας και η διατήρηση των πόρων, ενώ παράλληλα δημιουργούνται περισσότερες θέσεις εργασίας για τους ντόπιους.

Απομεινάρια της Ακρόπολης στη Ρόδο

Μια ομάδα ειδικών σε θέματα βιωσιμότητας θα συνεργαστεί με τη διοίκηση του νησιού της Ρόδου για να βρουν νέους τρόπους συνεργασίας με τους ντόπιους για έργα μετασχηματισμού του περιβάλλοντος. Από αυτό θα επωφεληθεί ολόκληρη η τουριστική βιομηχανία. Η Ρόδος μπορεί να γίνει πρότυπο για έναν επιτυχημένο μετασχηματισμό της αειφορίας. Το έργο αποτελεί την πρώτη ολοκληρωμένη προσέγγιση για τον περιορισμό των περιβαλλοντικών ζημιών του τουρισμού τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Ρόδος

Με τους εμπειρογνώμονες του κλάδου να προβλέπουν υψηλότερα επίπεδα ταξιδιών από τα προ της πανδημίας, είναι ζωτικής σημασίας ο τουρισμός να γίνει πιο βιώσιμος. Το Co-Lab ενώνει μικρότερες, πιο ατομικές προσπάθειες για να γίνει ο τουρισμός πιο βιώσιμος.

Πηγή: euronews