Ο καλλιτέχνης που δημιουργεί απίστευτα γλυπτά από ανακυκλωμένα υλικά

Εκεί που οι περισσότεροι βλέπουν σκουπίδια, υπάρχει ένας καλλιτέχνης που βλέπει υλικό δημιουργίας.

Κοιτώντας μια βίδα, ένα εξάρτημα αυτοκινήτου ή ένα παλιό πιρούνι, η πλειοψηφία βλέπει άχρηστα αντικείμενα που ανήκουν στη χωματερή.

Ένας καλλιτέχνης-επαναστάτης
Ο λόγος για τον Brian Mock, έναν πρωτοποριακό καλλιτέχνη, που ξεκίνησε με τη ζωγραφική και την ξυλογλυπτική και με την πάροδο των ετών και την βελτίωση της τεχνικής του, έφτασε να δημιουργεί απίστευτα γλυπτά από “αναγεννημένα” υλικά.

Τα έργα του
Ορισμένα γλυπτά του από ανακυκλωμένο μέταλλο, περιλαμβάνουν ζώα, ρομπότ, αυτοκίνητα και ανθρώπους, τα οποία εκτός από διακοσμητικά, μπορούν να είναι και λειτουργικά.

Σήμερα, η δουλειά του Mock έχει φτάσει στο σημείο να προβάλλεται παγκοσμίως και αρκετά πολυτελή ξενοδοχεία στις Η.Π.Α. έχουν αγοράσει έργα του!

Εντυπωσιακά μεγέθη
Μερικές από τις δημιουργίες του καλλιτέχνη, είναι τόσο εντυπωσιακές σε μέγεθος, που συχνά τοποθετεί τον εαυτό του ή το σκυλί του σε φωτογραφίες για κλίμακα, ώστε το κοινό να μπορεί πραγματικά να εκτιμήσει το μεγαλείο τους.

Οι αντιδράσεις του κοινού όπως λέει ο ίδιος, είναι αυτό που τον θρέφει και τον βοηθά να δώσει ζωή στο όραμά του, περνώντας παράλληλα σημαντικά μηνύματα για την αλλαγή κουλτούρας και νοοτροπία απέναντι στα “σκουπίδια”!

Πηγή: intelligentliving.co