Ο μεγαλύτερος “πράσινος” τοίχος της Ευρώπης

Πώς θα ήταν τα πράγματα γύρω μας αν πρασίνιζε το γκρι της πόλης; Την απάντηση μας τη δίνει ένα αρχιτεκτονικό γραφείο στο Λονδίνο!

Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα αποκάλυψη προέβη το αρχιτεκτονικό γραφείο του Sheppard Robson. Έδωσε στη δημοσιότητα μέρος των σχεδίων του για το Citicape House, ένα κτίριο πολλαπλών χρήσεων, το οποίο θα έχει τον μεγαλύτερο «οικολογικό» τοίχο γεμάτο με φυτά.

Η πρόσοψη του κτιρίου αναμένεται να διαθέτει πάνω από 400.000 φυτά, τα οποία θα συμβάλλουν τόσο στην απορρόφηση οκτώ τόνων άνθρακα αλλά και στην παραγωγή έξι τόνων οξυγόνου ετησίως.

Το ξεχωριστό αυτό κτίριο θα βρίσκεται σε μια πολυσύχναστη περιοχή του Λονδίνου ανάμεσα στο Farringdon και το Moorgate και ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία του, θα είναι ασφαλώς και η ταράτσα του, χάρη στην οποία οι επισκέπτες θα μπορούν να χαζεύουν ανεμπόδιστα τη θέα του Λονδίνου!

Στόχος, μέσα από τον σχεδιασμό του Citicape House, είναι να αναδειχθεί ο τρόπος με τον οποίο η αρχιτεκτονική μπορεί να «επικοινωνήσει» τα πλέον ευαίσθητα θέματα που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή και τη μόλυνση του αέρα.

Πηγή: www.lifo.gr