Ο πρώτος τηλεμαραθώνιος για την κλιματική αλλαγή!

Τηλεοπτικό έρανο για τη συλλογή 2,71 εκατομμυρίων ευρώ για δενδροφύτευση οργάνωσε η τηλεόραση της Δανίας!

Την ευκαιρία να φυτέψουν δέντρα ξαπλωμένοι στον καναπέ τους και παρακολουθώντας τηλεόραση, είχαν οι κάτοικοι της Δανίας, αφού πριν λίγους μήνες έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που διοργάνωσε τηλεμαραθώνιο γι’ αυτόν τον σκοπό. Η εκπομπή προβλήθηκε από την κρατική τηλεόραση και είχε διάρκεια δυόμιση ωρών. Οι παρουσιαστές έπεισαν τους τηλεθεατές να συμβάλουν οικονομικά, ώστε να φυτευτούν 1 εκατομμύριο δέντρα σε όλη τη χώρα.

Η δεντροφύτευση είναι σημαντική για τη μείωση των επιπέδων διοξειδίου του άνθρακα και μία πολύ καλή συμβολή στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, όπως αναφέρει ο Guardian. Η μετάδοση έγινε στο δάσος Gisselfeld Klosters Skove και η πρωθυπουργός φύτεψε το πρώτο δέντρο, στέλνοντας έμπρακτο μήνυμα στον λαό της.

Έφτασαν κοντά στον στόχο!

Στόχος ήταν να συγκεντρωθούν 2,7 εκατ. ευρώ προκειμένου να φυτευτούν ένα εκατομμύριο δέντρα και οι πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των διοργανωτών έφτασαν πολύ κοντά σε αυτό τον στόχο. Το 20% των δωρεών θα διατεθεί για την προστασία δασών, στη Δανία και το εξωτερικό, ενώ θα φυτευτούν 914.233 δέντρα στη Δανία. Για αρχή, ο χώρος που θα καλυφθεί από δέντρα υπολογίζεται σε 5.998 στρέμματα, ενώ στο μέλλον αναζητούνται και άλλα κομμάτια γης που θα διατεθούν για φύτεμα.

Πηγή: Protagon