Πέθανε ο γηραιότερος αρσενικός πιγκουίνος του κόσμου

Ο Μοτσίκα ή Μο, ο γηραιότερος αρσενικός πιγκουίνος του είδους του ίσως σε ολόκληρο τον κόσμο., πέθανε σε ηλικία 31 έτους στον ζωολογικό κήπο που ζούσε στο Όρεγκον.

Ήταν ο γηραιότερος αρσενικός πιγκουίνος των Ηνωμένων Πολιτειών και έζησε όλη του τη ζωή σε αιχμαλωσία στον ζωολογικό κήπο του Πόρτλαντ, προτού τού γίνει ευθανασία λόγω ασθενειών που σχετίζονταν με την ηλικία του.

«Είχε καταρράκτη στο ένα μάτι, θολούρα στο άλλο, αρθρίτιδα στα ισχία του. Ήταν ένα υπέργηρο πτηνό. Ήταν δύσκολο για εκείνο να βλέπει και πολλές φορές να περπατά», εξηγεί ο υπεύθυνος για τον πληθυσμό πτηνών στον ζωολογικό κήπο.

Ο Μο που γεννήθηκε στις 6 Ιουλίου του 1990, ήταν εξωστρεφής και κοινωνικός και συχνά περνούσε την ώρα του με τους ανθρώπους, επιλέγοντας εκείνους αντί για τους άλλους πιγκουίνους.

Συχνά «βοηθούσε» στην προετοιμασία του φαγητού στην κουζίνα του ζωολογικού κήπου παρέα με το προσωπικό. Το είδος του, πιγκουίνος του Humboldt, σπανίως ζει πάνω από τα 20 χρόνια, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Σύμφωνα με τον ζωολογικό κήπο, οι πιγκουίνοι “Humboldt είναι το πιο ευάλωτο είδος πιγκουίνων με πληθυσμό που εκτιμάται παγκοσμίως στα 12.000 ζευγάρια.

Πηγή: edition.cnn.com