Στέρεψε ο Πηνειός ποταμός

Σε μήκος 25 χιλιομέτρων, δεν υπάρχει πια σταγόνα νερού

Ο ποταμός Πηνειός έχει στερέψει σε μήκος 25 χιλιομέτρων από τις πηγές έως τη γέφυρα του Διαλεχτού στα Τρίκαλα, σύμφωνα με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

«Η φύση μας προειδοποιεί, η φύση μας καλεί, η φύση μας λέει: Ενεργήστε τώρα. Είναι η ώρα για ορθολογική διαχείριση του νερού. Είναι η ώρα για να μπει μπροστά το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο στην Ευρώπη και στην Ελλάδα που είναι ο Αχελώος», ανέφερε χαρακτηριστικά, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, μετά την αυτοψία που πραγματοποίησε.

Επιτακτική η ορθολογική χρήση του νερού

«Ο Αχελώος χρειάζεται συνετή διαχείριση. Το νερό δεν είναι ιδιοκτησία κάποιου. Είναι ελεύθερο. Λευτεριά στο νερό. Ανήκει σε όσους το χρειάζονται, που το έχουν ανάγκη. Όχι κατασπατάληση του νερού αλλά ορθολογική χρήση», προσέθεσε ο Περιφερειάρχης.

Είναι αναγκαίο να έχουμε όσο το δυνατόν πιο θετικό αποτύπωμα στο περιβάλλον, καθώς φαίνεται πλέον να μας προειδοποιεί ανησυχητικά για το μέλλον.

«Ενώστε δυνάμεις για να κερδίσουμε το μέλλον της Θεσσαλίας και της χώρας για τους ανθρώπους που ζουν, που παράγουν και δημιουργούν», συμπληρώνει ο Περιφερειάρχης κάνοντας έκκληση για καλύτερη διαχείριση.

 

Πηγή: www.iefimerida.gr