Στα ηλεκτρικά σχολικά λεωφορεία στρέφεται η Βοστώνη

Η Βοστώνη σχεδιάζει να αντικαταστήσει περισσότερα από 700 σχολικά λεωφορεία με ηλεκτρικά οχήματα, έως το 2030.

Η αρχή θα γίνει με 20 λεωφορεία που θα μεταφέρουν τα παιδιά στο σχολείο μέσα στην επόμενη σχολική χρονιά. Η Βοστώνη έχει θέσει ως στόχο να αλλάξει μεγάλο μέρος του στόλου της με 1.200 οχήματα με μηδενικές εκπομπές σε μια κίνηση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και τη μείωση εκπομπών του άνθρακα.

Τα ηλεκτρικά σχολικά λεωφορεία θα εξαλείψουν τις εκπομπές καυσαερίων από τα οχήματα με ντίζελ, θα μειώσουν την ηχορύπανση γύρω από το σχολικό περιβάλλον, ενώ κατά την παραλαβή και την αποβίβαση οι μαθητές και οι οδηγοί θα έχουν ένα πιο υγιές περιβάλλον, δήλωσαν αξιωματούχοι της πόλης.

Τα σχολικά λεωφορεία αποτελούν το 11% των εκπομπών της πόλης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ, η έκθεση στα καυσαέρια από ντίζελ μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές παθήσεις όπως το άσθμα και άλλες αναπνευστικές ασθένειες και μπορεί να επιδεινώσει τις υπάρχουσες καρδιακές και πνευμονικές παθήσεις, ειδικά σε παιδιά και ηλικιωμένους.

Σχολικές περιφέρειες σε όλες τις ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων η Φλόριντα, το Μέριλαντ και η Καλιφόρνια, είτε έχουν ξεκινήσει είτε έχουν ανακοινώσει σχέδια για μετάβαση σε ηλεκτρικά σχολικά λεωφορεία.

Πηγή: cnn