Στους δρόμους οι ακτιβιστές για την κλιματική αλλαγή σε όλον τον κόσμο

Διαδηλωτές σε όλο τον κόσμο έχουν βγει στους δρόμους για να απαιτήσουν άμεση δράση ενόψει της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή του 2021.

 Όσο οι καταστροφικές συνέπειες της κλιματικής κρίσης αυξάνονται, οι ακτιβιστές σε πόλεις σε όλο τον κόσμο βγήκαν στους δρόμους.

“Ελπίζω πραγματικά ότι φέτος θα αρχίσουμε να αναλαμβάνουμε δράση για τη συμφωνία του Παρισιού και ότι θα μετατραπεί σε κάτι που δεν θα είναι μόνο λόγια και καθόλου δράση”, λέει η Sharona Shnayder, μία από τους πολλούς ακτιβιστές για το κλίμα που συμμετείχαν σε μια μεγάλης κλίμακας διαμαρτυρία στο Τελ Αβίβ.

Στη Στοκχόλμη, η Greta Thunberg εξέφρασε την ανησυχία της ότι οι επικείμενες συνομιλίες για το κλίμα είναι απίθανο να “οδηγήσουν σε μεγάλες αλλαγές”.

“Κάθε μία από αυτές τις συναντήσεις είναι ζωτικής σημασίας για να λειτουργήσουν οι συμφωνίες του Παρισιού. Αλλά θα πρέπει να συνεχίσουμε να πιέζουμε”.

Οι ακτιβιστές ασκούν πίεση στους παγκόσμιους ηγέτες

Παρόμοια ήταν η κατάσταση στο Μιλάνο, το Παρίσι και το Λονδίνο, όπου χιλιάδες διαδηλωτές προέτρεψαν τους παγκόσμιους ηγέτες να αναλάβουν άμεση δράση.

Το COP26 θα δει τις κυβερνήσεις να διαμορφώνουν περαιτέρω δεσμεύσεις για τον περιορισμό της αύξησης της θερμοκρασίας της Γης σε 1,5 βαθμό Κελσίου κατ’ ανώτατο όριο, όπως ορίζεται στη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα του 2015.

Πολλοί παγκόσμιοι ηγέτες ελπίζουν να πείσουν τις μεγάλες αναπτυσσόμενες οικονομίες να κάνουν περισσότερα για να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, ζητώντας παράλληλα από τους πλούσιους να δώσουν δισεκατομμύρια για να βοηθήσουν τις φτωχότερες χώρες να προσαρμοστούν στην κλιματική αλλαγή.

Πηγή: Euronews