Συγκλονιστικές εικόνες από το περιβάλλον (II)

Από τη χειρότερη περίοδο πυρκαγιών στην Καλιφόρνια μέχρι το λιώσιμο των πάγων, τα σημάδια της κλιματικής αλλαγής ήταν αναπόφευκτα παγκοσμίως.

Υπήρξαν όμως και καλά νέα για το περιβάλλον. Μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους, οι χώρες που αντιπροσωπεύουν πάνω από το 65% των παγκόσμιων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και πάνω από το 70% της παγκόσμιας οικονομίας θα έχουν δεσμευτεί για ουδετερότητα ως προς τον άνθρακα, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Φωτογράφοι απαθανάτισαν μερικές από τις μεγαλύτερες στιγμές του 2020 (μέρος II).

Το πρόβλημα των αποβλήτων ΜΑΠ*

Ένας γλάρος φέρει προστατευτική μάσκα προσώπου στο λιμάνι του Ντόβερ, Βρετανία, 11 Αυγούστου 2020.

Στην εικόνα του Peter Nicholls, ένας γλάρος φέρει προστατευτική μάσκα προσώπου στο λιμάνι του Ντόβερ στη Βρετανία. Ο COVID-19 έχει δημιουργήσει μια νέα απειλή για την άγρια ζωή και το περιβάλλον – αυξανόμενους όγκους αποβλήτων μέσων ατομικής προστασίας, συμπεριλαμβανομένων των ΜΑΠ* μιας χρήσης.

(*Μέτρα ατομικής προστασίας)

Καταστροφικές πλημμύρες στην Ιαπωνία

Μια αεροφωτογραφία δείχνει ζημιές που προκλήθηκαν από πλημμύρες μετά από καταρρακτώδη βροχή στην Κουμαμούρα, νομός Κουμαμότο, Ιαπωνία, 8 Ιουλίου 2020. Η φωτογραφία τραβήχτηκε με μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Εικόνα: REUTERS/Kim Kyung-Hoon/File photo

Τον Ιούλιο, σφοδρές βροχοπτώσεις-ρεκόρ έπληξαν τους νομούς Kumamoto και Kagoshima στο νότιο ιαπωνικό νησί Kyushu, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 44 άνθρωποι λόγω πλημμυρών και κατολισθήσεων.

Οι χειρότερες πυρκαγιές στην Καλιφόρνια

Κάτοικοι διαγράφονται καθώς παρακολουθούν την πυρκαγιά Blue Ridge Fire στην Yorba Linda, Καλιφόρνια, ΗΠΑ 26 Οκτωβρίου 2020. Εικόνα: REUTERS/Ringo Chiu

Η Καλιφόρνια υπέστη τη μεγαλύτερη περίοδο πυρκαγιών που έχει σημειωθεί ποτέ το 2020, συμπεριλαμβανομένων πέντε από τις έξι μεγαλύτερες πυρκαγιές που έχουν καταγραφεί ποτέ στην πολιτεία.

Αφήστε το φως να λάμψει

Ένα ουράνιο τόξο ελπίδας. Στην κομητεία Siaya της Κένυας, ο Thomas Mukoya φωτογραφίζει ένα διπλό ουράνιο τόξο που απλώνεται πάνω από μια γυναίκα που κρατάει ομπρέλα και πουλάει σνακ. Κένυα 3 Μαΐου 2020.

Πηγή: www.weforum.com