Τα μαγικά κλικ του Australian Geographic 2021

Μανιτάρια που φωσφορίζουν στο σκοτάδι, το γεύμα ενός φαλαινοκαρχαρία και δύο Γουάλαμπι που παίζουν στην παραλία, είναι μερικά από τα στιγμιότυπα που ξεχώρισαν στον φετινό διαγωνισμό φωτογραφίας 2021 Australian Geographic.

Δείτε παρακάτω τις πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες του Australian Geographic 2021:

Dance at Dawn του Michael Eastwell, τραβηγμένο στο Cape Hillsborough στο Queensland. “Επισκέφθηκα την περιοχή για τρεις διαδοχικές ανατολές, αλλά ήταν το τελευταίο πρωινό που απαθανάτισα αυτό το όμορφο θέαμα, δύο wallabies να παίζουν στην παραλία καθώς ο ήλιος ξεπρόβαλλε μέσα από τα γύρω σύννεφα”, όπως εξηγεί ο φωτογράφος.

Μανιτάρια φάντασμα, από την Callie Chee: Με το παρατσούκλι “μανιτάρια-φάντασμα” λόγω της απόκοσμης λάμψης τους, αυτός ο μύκητας συναντάται μόνο σε ορισμένα δάση της Αυστραλίας. Λάμπουν μόνο για λίγες εβδομάδες το χρόνο και είναι δύσκολο να βρεθούν και να φωτογραφηθούν.

Ο Scott PortelliΟ Portelli φωτογράφισε αυτόν τον γκρίζο καρχαρία-νοσοκόμο στα ύδατα ανοικτά του Exmouth στη Δυτική Αυστραλία. Οι πληθυσμοί των γκρίζων καρχαριών-νοσοκόμων κατά μήκος των ακτών της Αυστραλίας απειλούνται και έχουν υποστεί μείωση τα τελευταία χρόνια. Το είδος απειλείται από την εμπορική και την ερασιτεχνική αλιεία.

Ο Freestone κατέγραψε αυτή την εικόνα στο Omeo στη Βικτώρια, κοιτάζοντας προς το Ensay, καθώς άρχισαν να αναπτύσσονται οι πυρκαγιές 2019-20 στο East Gippsland. Το ανερχόμενο σύννεφο καπνού προμήνυε τις καταστροφές που θα έφερναν οι πυρκαγιές στην περιοχή.

Για κάποιους, τα ηλιοβασιλέματα είναι μια στιγμή για περισυλλογή και διαλογισμό”, λέει ο Karas για την εικόνα που τραβήχτηκε στο Coral Bay της Δυτικής Αυστραλίας. “Για μένα, το ζευγάρωμα ενός φλογερού ηλιοβασιλέματος με τους παρθένους κοραλλιογενείς κήπους του υφάλου Ningaloo κάτω από τη γυάλινη επιφάνεια του ωκεανού φέρνει ένα εντελώς νέο επίπεδο ηρεμίας”.