Τα πιο ωραία animations για την κλιματική αλλαγή

Δείτε τέσσερις ταινίες κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους που αγαπήσαμε το 2021.

Ιστορίες που μας κάνουν να θυμώνουμε και να λυπούμαστε σε κάποια σημεία, αλλά και να εμπνεόμαστε για την αλλαγή.

Polluters & Plunderers: The Roots Of Africa’s Crises

Το Polluters and Plunderers είναι ένα μικρού μήκους ταινιάκι που αφηγείται ένα μέρος της καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν οι αγροτικές και εργατικές κοινότητες σε ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο. Πρόκειται για την ιστορία των ζωών που διαταράσσονται και καταστρέφονται, της περιβαλλοντικής καταστροφής που προκαλούν οι ανεξέλεγκτες εξορυκτικές βιομηχανίες, της βίας που ασκείται και της εκμετάλλευσης της εργασίας των γυναικών.

Αλλά, είναι επίσης μια ιστορία αντίστασης που καθοδηγείται από τις γυναίκες και τις κοινότητές τους, καθώς ξεσηκώνονται για να υπερασπιστούν τους ανθρώπους και τη φύση και να προβάλουν ένα διαφορετικό όραμα για την Αφρική.

A Plastic Story – South Korea

Το “A Plastic Story” διαδραματίζεται το 2050 και είναι μια τρυφερή ιστορία για μια εγγονή και έναν παππού που μοιράζονται καθημερινές στιγμές μαζί, εν μέσω της καταστροφής από την πλαστική ρύπανση που έχουν προκαλέσει οι εταιρείες δεκαετίες νωρίτερα. Το μήνυμα είναι σαφές: τα παιδιά μας θα κληρονομήσουν έναν κόσμο πνιγμένο στο πλαστικό, αν δεν αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα τώρα.

Wasteminster: A Downing Street Disaster – UK

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός πλαστικών αποβλήτων ανά άτομο στον κόσμο, μετά τις ΗΠΑ. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ισχυρίζεται ότι είναι πρωτοπόρος στην αντιμετώπιση της ρύπανσης από πλαστικά. Αλλά στην πραγματικότητα, στέλνει την “ανακύκλωση” σε άλλες χώρες όπου συχνά απορρίπτονται και καίγονται, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα υγείας για τους κατοίκους της περιοχής, για τους ωκεανούς και την άγρια ζωή. Αυτή η ταινία δείχνει την ποσότητα πλαστικού που το Ηνωμένο Βασίλειο απορρίπτει σε άλλες χώρες κάθε μέρα. Αυτό είναι, κατά μέσο όρο, 1,8 εκατομμύρια κιλά την ημέρα – ή 688.000 τόνοι πλαστικών απορριμμάτων ετησίως.

Story of a Plastic Bottle

Τα πλαστικά μπουκάλια έχουν καταστροφικές συνέπειες για την υγεία μας, τον πλανήτη μας και τις κοινότητές μας. Και μόνο το 9% του συνόλου των πλαστικών αποβλήτων που δημιουργήθηκαν ποτέ έχει ανακυκλωθεί πραγματικά.

Πηγή: greenpeace