Το βαγόνι που λιώνει στο Άσπεν κάτι θέλει να μας πει

Ένα διαφορετικό έργο τέχνης αποφάσισαν να δημιουργήσουν οι υπεύθυνοι για τα 75 χρόνια του χιονοδρομικού υπενθυμίζοντας σε όλους την πραγματικότητα της κλιματικής αλλαγής.

Ένα βαγόνι του τελεφερίκ που «λιώνει» στο χιόνι θα βρουν στην κορυφή του Άσπεν οι επισκέπτες του, μια υπενθύμιση για την πραγματικότητα της κλιματικής αλλαγής.

Η γόνδολα δε λιώνει, οπότε στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια εγκάτασταση τέχνης που φιλοτέχνησε στο θέρετρο του Κολοράντο ο καλλιτέχνης Κρις Έρικσον σε ύψος άνω των 3.500 χλμ ,ως σύμβολο για το «τσουνάμι» επιπτώσεων που αναμένεται να προκαλέσει τα επόμενα χρόνια η κλιματική κρίση στον πλανήτη.

Το έργο φιλοτεχνήθηκε στο πλαίσιο της 75ης επετείου από τα εγκαίνια του χιονοδρομικού θερέτρου του Άσπεν, με την υποστήριξη της περιβαλλοντικής οργάνωσης Protect Our Winters (POW).

Σύμφωνα με το χειμερινό θέρετρο, ο χειμώνας στο Άσπεν έχει χάσει 30 ημέρες από το 1980. Γι’αυτό και το έργο παρουσιάζεται σαν λιωμένο παγωτό, ώστε να ευαισθητοποιήσει σκιέρ, σνοουμπόρντερ και άλλους επισκέπτες να αναλάβουν δράση για το μέλλον.

Πέραν των επιπτώσεων στο περιβάλλον και στα οικοσυστήματά του, η μείωση της χειμερινής περιόδου δεν μπορεί παρά να είναι μια δυσάρεστη εξέλιξη και για τη βιομηχανία των χειμερινών σπορ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της και η εταιρεία.

Το έργο θα κοσμεί την πλαγιά του Άσπεν έως το 2022.

Πηγή: The guardian