2.421 χιλιόμετρα για την κλιματική αλλαγή

Ο Άγης Εμμανουήλ, ηθοποιός και ακτιβιστής θα ξεκινήσει στις 11 Αυγούστου έναν υπερμαραθώνιο με έναρξη την Αθήνα και τελικό προορισμό την Γλασκόβη.

Μέσα σε 80 ημέρες θα διασχίσει 6 χώρες τρέχοντας 2.421 χιλιόμετρα. Αναμένεται να τερματίσει τη διαδρομή του την 1η Νοεμβρίου του 2021, μία ημερομηνία καθόλου τυχαία μιας και τότε ξεκινά η Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα, η σημαντικότερη μετά την ιστορική διάσκεψη του Παρισιού. Εκεί θα παρευρεθούν ηγέτες κρατών και ύψιστης σημασίας πολιτικές προσωπικότητες, οργανώσεις και πολίτες από όλη την υφήλιο με ένα κοινό στόχο, την κλιματική αλλαγή.

Ο Άγης αν και εξοικειωμένος στους υπερμαραθωνοδρόμους, είναι η πρώτη φορά που θα τρέξει τόσες ημέρες, στηριζόμενος περισσότερο στην ψυχή από ότι στην προπόνηση. Προέβη στην συγκεκριμένη κίνηση, συμβολικά για να συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση του κοινού για το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής.

‘’Με κάθε τερματισμό έρχεται και μία νέα αρχή. Στο τελικό τερματισμό εναποθέτω την ελπίδα μου για μία νέα συμφωνία μεταξύ ανθρώπου και φύσης.’’, όπως αναφέρει και ο ίδιος.

Ο Άγης στηρίζεται στην θετική ενέργεια και την υλική υποστήριξη του κόσμου διότι το κρίσιμο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής και το μήνυμα που προσπαθεί να μεταδώσει μας αφορά όλους και κυρίως τις επόμενες γενιές!

Υποστήριξε και εσύ την δράση: https://makeachamp.com/agis/37843