Ένας υπέροχος άνθρωπος σε δύσκολους καιρούς

Μέσα στον πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία υπάρχει ένας άνθρωπος που παραμένει δυνατός για να φροντίζει τα ζώα που φιλοξενεί στο καταφύγιό του.

Ο Andrea Cisternino ζει στην Ουκρανία εδώ και 13 χρόνια, όχι μακριά από το Κίεβο, όπου δημιούργησε το δικό του βραβευμένο καταφύγιο ζώων. Αρχικά φωτογράφος μόδας από την Ιταλία, ο Cisternino παντρεύτηκε μια Ουκρανή και ξεκίνησε τη νέα του ζωή.

Ο ίδιος έφτιαξε ένα καταφύγιο ζώων που αρχικά ήταν για σκύλους και στη συνέχεια και για άλλα ζώα, όπως άλογα. Ο πόλεμος δεν είναι, όμως η πρώτη φορά που αντιμετωπίζει δυσκολίες. Το καταφύγιο ζωών του, κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος Euro, έγινε στόχος “κυνηγών σκύλων” που ήθελαν να εντοπίσουν τα ζώα έναντι αμοιβής. Εκείνη την εποχή, η κυβέρνηση έδινε άδειες και χρήματα σε όσους σκότωναν αδέσποτα σκυλιά. Ως αποτέλεσμα, το καταφύγιό του πυρπολήθηκε.

Πριν από κάποια χρόνια ο ίδιος ξεκίνησε και μια εκστρατεία δωρεάν στείρωσης που προσέλκυσε πολλούς ανθρώπους από τα γύρω χώρια που άρχισαν να αποκτούν την κουλτούρα της φροντίδας των ζώων. Για την ώρα και όσο ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται εκείνος παραμένει εκεί για τα 400 ζώα που φιλοξενεί, ανάμεσά τους άλογα, σκυλιά, γάτες και αγελάδες. Με τη γυναίκα του να παραμένει στο Κίεβο, ο Cisternino προσπαθεί να καθησυχάσει τους δικούς του ανθρώπους που ανησυχούν την ίδια στιγμή που αρνείται να εγκαταλείψει όσα αγαπάει στην Ουκρανία.

Πηγή: euronews