Ένα κοινωνικό κομμωτήριο για όσους έχουν ανάγκη

Θα προσφέρεται δωρεάν λούσιμο, κούρεμα και ξύρισμα σε πάνω από 25.000 συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

Το «Κοινωνικό Κομμωτήριο» του Δήμου Αθηναίων, εγκαινιάστηκε στην οδό Δομοκού 2 & Φιλαδέλφειας, στον χώρο μιας παλιάς αποθήκης, ο Δήμος Αθηναίων και τοΚ.Υ.Α.Δ.Α. με την ευγενική χορηγία τηςL’Οréal Professional Products, δημιούργησαν ένα όμορφο και σύγχρονα εξοπλισμένο κομμωτήριο, όπου θα προσφέρεται δωρεάν λούσιμο, κούρεμα και ξύρισμα σε πάνω από 25.000 συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

Η πρωτοβουλία αυτή έγινε πραγματικότητα με την ευγενική χορηγία της L’Oréal Professional Products, η οποία, εκτός από την κατασκευή και τον εξοπλισμό του κομμωτηρίου, θα παράσχει και τα προϊόντα φροντίδας. Η υπέροχη αυτή πρωτοβουλία φιλοδοξεί να συμβάλει στην ενίσχυση της ψυχολογίας των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην καθημερινότητά τους, μέσα από τη φροντίδα των έμπειρων επαγγελματιών, που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά.

Με τη δημιουργία του «Κοινωνικού Κομμωτηρίου» ολοκληρώνεται ένα δίκτυο υπηρεσιών που παρέχει ο Δήμος Αθηναίων σε όλους τους δημότες που χρειάζονται στήριξη. Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης τόνισε στην ομιλία του πως «Ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών είναι μια δομή μέσα από την οποία φροντίζουμε με τον απαιτούμενο σεβασμό να προσφέρουμε σε άστεγους, αλλά και σε άτομα και οικογένειες που έχουν ανάγκη όλα τα απαραίτητα αγαθά και τις υπηρεσίες για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους».

Μέσα από την πλατφόρμα του Κ.Υ.Α.Δ.Α., όσοι κομμωτές επιθυμούν μπορούν να δηλώσουν εθελοντικά τη διαθεσιμότητά τους και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους ανθρώπους που τις έχουν ανάγκη. Με αυτό τον τρόπο συμβάλλουν στη διαδικασία της κοινωνικής επανένταξης των πολιτών που οι συνθήκες διαβίωσής τους είναι δύσκολες. Επιδιώκουν να μοιράσουν χαμόγελα και αυτοπεποίθηση μέσα από την τέχνη τους, προσφέροντας ένα περιποιημένο κούρεμα.

Πηγή: Look mag