Ένα λάπτοπ για όλους στο Άμστερνταμ

Από τον Ιανουάριο, οι κάτοικοι του Άμστερνταμ με χαμηλό εισόδημα και δημοτική εκπτωτική κάρτα μπορούν να αποκτήσουν έναν φορητό υπολογιστή σε μειωμένη τιμή στο πλαίσιο μιας νέας πρωτοβουλίας του κέντρου ψηφιακής μάθησης Cybersoek.

Από τον Ιανουάριο, στο πλαίσιο μιας νέας πρωτοβουλίας του κέντρου ψηφιακής μάθησης Cybersoek, οι κάτοικοι του Άμστερνταμ με χαμηλό εισόδημα, οι οποίοι διαθέτουν δημοτική εκπτωτική κάρτα, θα μπορούν να αποκτήσουν έναν φορητό υπολογιστή σε αυτή τη μαζικά μειωμένη τιμή, ανέφερε το NU.nl την περασμένη εβδομάδα. Όταν τελειώσουν με αυτό, μπορούν είτε να κρατήσουν, είτε να επιστρέψουν το φορητό υπολογιστή- και στην τελευταία περίπτωση θα πάρουν μάλιστα τα χρήματά τους πίσω!

Η πρώτη λεγόμενη Cyberbank των Κάτω Χωρών άνοιξε την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου στην ανατολική συνοικία του Άμστερνταμ, ακολουθώντας το παράδειγμα της τράπεζας τροφίμων. Οι κάτοικοι του Άμστερνταμ μπορούν επίσης να λάβουν και άλλες μορφές ψηφιακής υποστήριξης. Προς το παρόν, μπορούν να δωριστούν μόνο φορητοί υπολογιστές, η συλλογή είναι δυνατή από τον Ιανουάριο.


Ο εξοπλισμός δωρίζεται από εταιρείες, ιδιώτες και τον δήμο. Μπορεί να είναι μεταχειρισμένοι ή καινούργιοι φορητοί υπολογιστές. Οι μεταχειρισμένες συσκευές ανακαινίζονται από νέους που διαφορετικά θα δυσκολεύονταν να εισέλθουν στην αγορά εργασίας μέσω των παραδοσιακών διαύλων απασχόλησης για διάφορους λόγους.

“Η πόλη μας ψηφιοποιείται με ταχείς ρυθμούς, μια εξέλιξη που έχει επιταχυνθεί από την πανδημία. Αυτό αυξάνει επίσης το χάσμα μεταξύ των κατοίκων που μπορούν να χρησιμοποιήσουν το διαδίκτυο και όλες τις ψηφιακές δυνατότητες και εκείνων που δεν μπορούν, επειδή δεν έχουν φορητό υπολογιστή ή επειδή δεν έχουν πρόσβαση σε αυτόν. σχετικά με τις ψηφιακές δεξιότητες”, λέει η δημοτική σύμβουλος Touria Meliani.

Η Cyberbank είναι μια πρωτοβουλία της Cybersoek, μιας πλατφόρμας του Άμστερνταμ για την “ψηφιακή αυτοδυναμία”.

Πηγή: brightvibes