Ένα λεωφορείο ύπνου καταφύγιο για τους άστεγους της Αυστραλίας

Το πρώτο λεωφορείο ύπνου του Κουίνσλαντ έφτασε για να προσφέρει καταφύγιο έκτακτης ανάγκης σε άστεγους στην ακτή Sunshine Coast.

Στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, η κοινότητα της Sunshine Coast έφτασε σε ένα σημαντικό ορόσημο για την αντιμετώπιση της έλλειψης στέγης με την άφιξη ενός ειδικού λεωφορείου που παρέχει ασφαλή νυχτερινό ύπνο σε ανθρώπους που ζουν χωρίς στέγη.

Χάρη στην εξαιρετική γενναιοδωρία των κατοίκων της Sunshine Coast που προσήλθαν για δωρεές, το έργο έγινε πραγματικότητα. Ένα δεύτερο λεωφορείο για γυναίκες αναμένεται να φτάσει αργότερα μέσα στο έτος. Η τοπική εκστρατεία έδωσε επίσης το έναυσμα και σε άλλες κοινότητες σε ολόκληρη την ανατολική Αυστραλία να ακολουθήσουν το παράδειγμα, με παραγγελίες για έξι ακόμη λεωφορεία.

Υπάρχουν περίπου 1000 άστεγοι στην ακτή Sunshine Coast κάθε μέρα και μια έρευνα του Κέντρου Γειτονιάς Maroochydore (MNC) έδειξε ότι κατά μέσο όρο 62 άνθρωποι κοιμούνται κάθε βράδυ σε ακτίνα πέντε χιλιομέτρων από το κέντρο. Οι άντρες αποτελούν το 76% του τοπικού άστεγου πληθυσμού και οι γυναίκες το 24%.

Τα λεωφορεία θα προστεθούν στον μακρύ κατάλογο υπηρεσιών του MNC για τους άστεγους, όπως ζεστά γεύματα, πλυντήρια, ιατρική βοήθεια, οικονομική συμβουλευτική, υποστήριξη στην απασχόληση, συμβουλευτική για τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, δωρεάν κούρεμα και ντους, καθώς και θυρίδες για την αποθήκευση προσωπικών αντικειμένων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, 116.000 άνθρωποι είναι άστεγοι στην περιοχή και από αυτούς οι 8200 είναι άνθρωποι που κοιμούνται υπό επικίνδυνες συνθήκες, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων που κοιμούνται στο δρόμο, περίπου 1120 είναι παιδιά κάτω των 12 ετών, ενώ υπάρχει σημαντική αύξηση των γυναικών και των ατόμων άνω των 60 ετών που ζουν στο δρόμο.

Οι οκτώ δίκλινες καμπίνες του λεωφορείου Maroochydore μπορούν να φιλοξενήσουν οκτώ μεμονωμένα άτομα ή περισσότερα αν υπάρχουν ζευγάρια ή συγγενείς.

Πηγή: brightvibes