Ένα ντοκιμαντέρ για τους Nirvana ετοιμάζει το BBC

Μια ματιά στις σπουδαίες μέρες των Nirvana έρχεται να μας δώσει το ντοκιμαντέρ «When Nirvana Came to Britain».

Το δεύτερο άλμπουμ των Nirvana, «Nevermind», κυκλοφόρησε από την DGC Records στις 24 Σεπτεμβρίου 1991. Για να τιμήσει την επέτειο των 30 χρόνων το BBC ανακοίνωσε ένα νέο ντοκιμαντέρ με θέμα την περίοδο που πέρασε το αμερικανικό συγκρότημα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Με τίτλο «When Nirvana Came to Britain» το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί ταυτόχρονα με τη μετάδοση μιας σειράς ειδικών ραδιοφωνικών προγραμμάτων που περιστρέφονται γύρω από το τόσο επιδραστικό άλμπουμ της grunge και θα συμμετέχουν σ’ αυτό τα πρώην μέλη του συγκροτήματος, Dave Grohl και Krist Novoselic. Το ντοκιμαντέρ «When Nirvana Came to Britain» αρχίζει μερικά χρόνια πριν από το «Nevermind», το 1989, όταν το συγκρότημα επισκέφθηκε το Ηνωμένο Βασίλειο στο πλαίσιο της περιοδεία του Bleach.

Μια δήλωση από το BBC εξηγεί ότι το πρόγραμμα έχει στόχο να εξερευνήσει σε βάθος τη μουσική του άλμπουμ, καθώς και να εξετάσει το τι έκανε τους Nirvana ένα από τα πιο σημαντικά συγκροτήματα στην ιστορία της ροκ.
Το ντοκιμαντέρ θα περιλαμβάνει αθέατο αρχειακό υλικό καθώς και υλικό από home movie γυρισμένο από το ίδιο το συγκρότημα και θα επισκεφθεί άγνωστες βρετανικές τοποθεσίες που έπαιξαν εκπληκτικό ρόλο στην ιστορία των Nirvana.

Ο Mark Robinson, εκτελεστικός παραγωγός του When Nirvana Came To Britain, λέει: “Αυτή η ιστορία δεν έχει ειπωθεί ποτέ πριν στην τηλεόραση, οπότε ήταν συναρπαστικό να την ακούσουμε από τους ίδιους τον Dave και τον Krist, καθώς και από τους ανθρώπους που κυριολεκτικά ταξίδεψαν μαζί τους, καθώς περιόδευαν στο Ηνωμένο Βασίλειο”.

Ο εορτασμός του άλμπουμ θα συμπέσει με την αρχική ημερομηνία κυκλοφορίας του άλμπουμ στις 24 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: www.nme.com