Ένα σχολείο στη Νεμέα γίνεται έργο τέχνης

Μια εικαστική δράση που θέτει το παράδειγμα για τη μεταμόρφωση ενός σχολικού περιβάλλοντος

Η τοιχογραφία της UrbanAct στο 2ο Δημοτικό σχολείο της Νεμέας, είναι μια αναπαράσταση του μύθου του πρώτου άθλου του Ηρακλή με το λιοντάρι της Νεμέας. Το έργο ζωγράφισε ο streetartist Same84 μέσα από την ιδιαίτερη εικαστική του γραφή, έχοντας τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας.

Στην ελληνική μυθολογία, το λιοντάρι της Νεμέας ήταν ένα λιοντάρι που ζούσε στην συγκεκριμένη περιοχή και σκόρπιζε τον φόβο. Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι έπεσε από τη Σελήνη και ήταν απόγονος του θεού Δία και της θεάς Σελήνης. Άλλοι ισχυρίζονται ότι ήταν απόγονος του Τυφώνος και της Έχιδνας ή του Όρθρου και της Χίμαιρας. Το θηρίο αυτό σκοτώθηκε τελικά από τον Ηρακλή. Η θανάτωση του λιονταριού ήταν ο πρώτος άθλος που ανατέθηκε στον Ηρακλή από τον Ευρυσθέα. Όταν ο ήρωας έφτασε στη Νεμέα για να σκοτώσει το λιοντάρι, τον φιλοξένησε ο Μόλορχος, ένας ντόπιος βοσκός, ο οποίος σύμφωνα με την παράδοση του απέδωσε θεϊκές τιμές. Το νεκρό σώμα του Λέοντος μεταφέρθηκε από τους θεούς στον ουρανό και σχημάτισε τον Αστερισμό του Λέοντα.

Η τοιχογραφία αποτελεί το πρώτο βήμα σε μια προσπάθεια της πόλης να κάνει την αρχή για μια σειρά δράσεων στην περιοχή, ώστε να δημιουργηθεί ένα πλέγμα εικαστικών έργων τα οποία θα αναδείξουν την μοναδική ιστορία, τα προϊόντα και το δυναμικό της περιοχής.

Πηγή: www.lifo.gr