Η μαγική τέχνη του πάγου

Ο David Popa αυτοπροσδιορίζεται ως τυχοδιώκτης και εξερευνητής αλλά πρώτα  και κύρια είναι ένας καταπληκτικός καλλιτέχνης.

Μία από τις πολλές πτυχές που κάνουν το έργο του μοναδικό είναι το εφήμερο της δουλειάς του. Εκεί που άλλοι θέλουν το έργο τους να είναι αιώνια ορατό, ο David αγαπά να δημιουργεί έργα που διαρκούν μόνο για μια σύντομη χρονική στιγμή.

“Η εφήμερη τέχνη έχει πολλά να κάνει με την ομορφιά, στην πραγματικότητα, ότι το έργο δεν διαρκεί. Με τα μυστήρια του κόσμου στον οποίο ζούμε. Είναι κατά κάποιο τρόπο η ίδια ένταση. Έχουμε αυτές τις απίστευτες στιγμές, αναμνήσεις, αγαπημένα πρόσωπα που είναι εδώ τη μια μέρα και την άλλη φεύγουν. Το είδος του θαύματος της ζωής”.

Όλα τα κομμάτια που έχει κάνει μέχρι στιγμής ο David Popa στον πάγο του έχουν πάρει 3 έως 5 ώρες.

“Πρέπει να δημιουργηθεί γρήγορα, επειδή ο πάγος σπάει και η χρωστική ουσία βυθίζεται στον πάγο και ουσιαστικά εξαφανίζεται ενώ δουλεύω πάνω σε αυτό. Και προφανώς, παγώνω όταν το δουλεύω”.

 Ο David Popa, 29 ετών, καλλιτέχνης με καταγωγή από τη Νέα Υόρκη, φτιάχνει απίστευτα ρεαλιστικές τοιχογραφίες με σπρέι ξυλάνθρακα, όλες πάνω σε αιωρούμενα κομμάτια πάγου που βρίσκονται πάνω από παγωμένο νερό.

Προκειμένου να φτάσει στα μπλοκ πάγου, ο David πρέπει στην πραγματικότητα να κολυμπήσει μέσα στο παγωμένο νερό. Στη συνέχεια αρχίζει αμέσως να ζωγραφίζει. Επειδή όμως τα έργα του είναι τόσο μεγάλα, ο David χρησιμοποιεί ένα drone για να τραβάει φωτογραφίες από τον αέρα. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να βλέπει το αποτέλεσμα της δουλειάς του. Ο David χρησιμοποιεί μόνο φυσικά και βιοδιασπώμενα υλικά, όπως κάρβουνο, αλεσμένα κοχύλια και γήινες χρωστικές ουσίες. Αυτά είναι τα ίδια υλικά
που χρησιμοποιούνταν σε τοιχογραφίες σπηλαίων πριν από 40.000 χρόνια.

Δείτε τη δουλειά του στο video που ακολουθεί:

Πηγή: brightvibes