Η Μικρή Αμάλ στην COP26

Η τεράστια μαριονέτα Αμάλ που ξεκίνησε από τη Συρία και διέσχισε όλη την Ευρώπη, έφτασε στη Γλασκώβη για τη συνδιάσκεψη του κλίματος.

Η τεράστια μαριονέτα ενός κοριτσιού από τη Συρία που έχει κάνει ένα ταξίδι 8.000 χιλιομέτρων στην Ευρώπη για να ευαισθητοποιήσει για τη δεινή κατάσταση των προσφύγων έφτασε στη σύνοδο κορυφής COP26, στη Γλασκώβη.

Η «Μικρή Αμάλ», που έχει ύψος 3,5 μέτρα, άνοιξε τις ομιλίες σε ένα συνέδριο για την προώθηση της ισότητας των φύλων στη δράση για το κλίμα.

Το ταξίδι της έχει περιγραφεί ως ένα «διεθνές φεστιβάλ τεχνών που συναντά την αντοχή» από διοργανωτές, οι οποίοι ζητούν περισσότερη υποστήριξη από τις ευρωπαϊκές χώρες για τους νέους πρόσφυγες.

AP/ H ακτιβίστρια και περιβαλλοντική δικηγόρος από τα νησιά Σαμόα, Brianna Fruean

Οι ανισότητες που καθιστούν τις γυναίκες και τα κορίτσια πιο ευάλωτα στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής βρέθηκαν ψηλά στην ατζέντα της COP26. Αυτές αποτελούν τη μεγάλη πλειοψηφία των φτωχών του κόσμου, ενώ συχνά εξαρτώνται από τη μικρής κλίμακας γεωργία για τα προς το ζην.

AP/ H ακτιβίστρια και περιβαλλοντική δικηγόρος από τα νησιά Σαμόα, Brianna Fruean

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου πρόκειται να ανακοινώσει πόρους 165 εκατ. λιρών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ενώ παράλληλα θα απευθύνεται και θα δίνει τη δυνατότητα στις γυναίκες να αναλαμβάνουν δράση για το κλίμα, σύμφωνα με το BBC.

Πηγή: BBC