Η Νέα Υόρκη μοιράζει δωρεάν διηγήματα!

Το πρώτο αυτόματο μηχάνημα που θα προσφέρει με το πάτημα ενός κουμπιού δωρεάν διηγήματα θα αποκτήσει στις αρχές του Οκτωβρίου η Νέα Υόρκη, με πρωτοβουλία της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Center for Fiction στο Μπρούκλιν.

Η Νέα Υόρκη είναι γνωστό πως διαθέτει κάθε είδους μηχάνημα αυτόματης πώλησης. Από ωμά κρέατα μέχρι και τσάντες γνωστών σχεδιαστών – δεν υπάρχει κάτι που δεν μπορείς να βρεις στους αυτόματες πωλητές τους. Στη μεγάλη αυτή συλλογή ήρθε να προστεθεί ακόμη ένα αυτόματο μηχάνημα, το οποίο διαθέτει εντελώς δωρεάν στους πολίτες, σύντομα διηγήματα!

Επιλέγοντας από τρεις κατηγορίες – ανάλογα με τον χρόνο ανάγνωσης ή το είδος – οι επισκέπτες της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Center For Fiction στο Μπρούκλιν θα μπορούν να πατήσουν ένα κουμπί και το μηχάνημα θα τους παρέχει δωρεάν ένα τυχαίο μικρό διήγημα, σε μορφή απόδειξης. Το ένα κουμπί θα είναι για παιδικά διηγήματα, ενώ τα άλλα δύο θα είναι για θέματα που θα εναλλάσσονται στη διάρκεια του χρόνου, έτσι ώστε οι αναγνώστες να έχουν πάντα μια νέα – και κάθε φορά διαφορετική – συλλογή ιστοριών, από κλασικά λαϊκά παραμύθια έως και σύγχρονες ιστορίες.

Η ιδέα, πίσω από την πρωτοβουλία, είναι να προσφέρουν στο κοινό μια «χειροπιαστή στιγμή με μια ιστορία σε ένα φιλικό προς το περιβάλλον χαρτί, με χρόνο ανάγνωσης μόλις 1 λεπτό, 3 λεπτά ή 5 λεπτά». Το αυτόματο μηχάνημα έχει ήδη ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, από το 2016 που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά. Έχει μάλιστα λάβει το βραβείο Consumer Electronic Show Tech for a Better World, το 2018.

Σήμερα, υπάρχουν περισσότερα από 300 αυτόματα μηχανήματα διηγημάτων σε όλο τον κόσμο, τα οποία έχουν διανείμει πάνω από 5,6 εκατομμύρια ιστορίες!

Πηγή: www.timeout.com