Η πρώτη ηθοποιός με σύνδρομο Down στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου

Η Λωξάντρα Λούκας, ηθοποιός με σύνδρομο Down από τη Θεσσαλονίκη, υπέγραψε τη συνεργασία της με το Εθνικό Θέατρο.

Η ηθοποιός Λωξάντρα Λούκας, υπέγραψε με την πρώτη σκηνή και θα λάβει μέρος στην παράσταση «Φουέντε Οβεχούνα» του Λόπε δε Βέγα, σε σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου. Η νεαρή ηθοποιός, μέλος της Θεατρικής Ομάδας Εν Δυνάμει, ανοίγει μ’ αυτόν τον τρόπο τον δρόμο των θεατρικών σκηνών για άτομα με ειδικές δεξιότητες.

Πρόκειται για την πρώτη ηθοποιό με σύνδρομο Down που θα λάβει μέρος σε παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου.

Η μητέρα της, η σκηνοθέτης Ελένη Δημοπούλου με σημαντικό έργο με άτομα με ιδιαίτερες δυνατότητες και ικανότητες έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Αγαπημένες φίλες και αγαπημένοι φίλοι, από χθες λαμβάνουμε μηνύματα, τηλεφωνήματα και εισπράττουμε την επιβράβευσή σας για αυτό που έχει καταφέρει η Λωξάνδρα μας. Εμείς, όμως, τέτοιες “μεγάλες” μέρες που σημαδεύουν τη ζωή μας και μας γεμίζουν συγκίνηση και ελπίδα, σκεφτόμαστε όλες και όλους εσάς. Εσάς που της επιτρέψατε να μην περισσεύει, να μην νιώθει μόνη και απροστάτευτη. Εμείς οι γονείς της και τα αδέλφια της, νιώθουμε μεγάλη ευγνωμοσύνη για κάθε μία και κάθε έναν από εσάς που την εντάξετε, έστω και λίγο, στη ζωή σας, με όποιον τρόπο μπορούσατε. Όσο κι αν θέλαμε εμείς, η οικογένειά της, δεν θα μπορούσαμε να της δείξουμε τον μεγάλο ΚΟΣΜΟ, όπου ανήκουμε όλες και όλοι αν δεν την συμπεριλαμβάνατε στη ζωή σας. Έγινε γιατί της το επιτρέψατε. Ευχαριστούμε για όλες τις ευχές και την αγάπη που δεχόμαστε εκ μέρους της Λωξάνδρας και σας τις επιστρέφουμε με ευγνωμοσύνη».

Το βίντεο της ιστορικής στιγμής κάνει το γύρο του διαδικτύου, με σχόλια που ξεχειλίζουν από θαυμασμό για τη νεαρή ηθοποιό και τις μεγάλες προσπάθειες που έχει καταβάλει.

 

Πηγή: naftemporiki