Η συγκινητική ιστορία ενός καταφυγίου ζώων στην Κρήτη

Ο Θεόκλητος Προτεστάκης βρέθηκε από τα φώτα και τη ζωή της νύχτας να ζει με 250 υπέροχα σκυλιά σε ένα καταφύγιο στην Κρήτη.

Ο Τάκης πέρασε τη μεγαλύτερη περίοδο της ζωής του δουλεύοντας σε διάφορα νυχτερινά μαγαζιά μέχρι τη στιγμή που ένιωσε να κουράζεται από αυτό τον τρόπο ζωής, οπότε πούλησε την επιχείρηση του και με τις οικονομίες που αποκόμισε θέλησε να ξεκινήσει μια καινούργια ζωή, που τότε ακόμα ούτε που είχε φανταστεί.

Η σχέση του με τα σκυλιά ξεκίνησε εντελώς τυχαία όταν βρέθηκε σε μια χωματερή και η εικόνα που αντίκρισε τον σόκαρε, «Όταν έφτασα στη χωματερή είδα τέσσερα σκυλάκια σε άθλια κατάσταση, να προσπαθούν να βρουν φαγητό ανάμεσα στα σκουπίδια. Μου ήταν αδύνατο να μη τα βοηθήσω», όπως λέει ο ίδιος. Ωστόσο ο αριθμός των ζώων που τριγυρνούσαν στη χωματερή ήταν πολύ μεγαλύτερος. Έτσι κατέληξε, μέσα σε λίγο καιρό, να παρέχει φροντίδα σε περισσότερα από εξήντα σκυλάκια. Το αποτέλεσμα ήταν να δεθεί σε τόσο μεγάλο βαθμό μαζί τους που αγόρασε μία έκταση με σκοπό να στεγάσει τα ζώα. Εκεί, δημιούργησε μόνος ένα καταφύγιο για σκύλους.

Η οικονομική του κατάσταση όμως δεν του επέτρεπε να το συντηρήσει και έτσι μετά από λίγο καιρό αποφάσισε να το πουλήσει. Λίγο πριν την αγοραπωλησία του καταφυγίου όμως, σε μια ιστορία που μοιάζει σαν ευτυχές κινηματογραφικό σενάριο, ένα μικρό θαύμα έσωσε τους κόπους του και τη στέγη τόσων αδέσποτων. Η Αγγλική εφημερίδα Daily Mail δημοσίευσε την ίδια εκείνη περίοδο ένα άρθρο που διηγούνταν την ιστορία του Τάκη, με αποτέλεσμα να αρχίσουν να φτάνουν στα χέρια του πολλές δωρεές φιλόζωων από όλο τον κόσμο με τις οποίες κατάφερε να σώσει το καταφύγιο και να συνεχίσει την προσφορά του.

Σήμερα το καταφύγιο βρίσκεται σε άριστη κατάσταση· φιλοξενεί γύρω στα διακόσια πενήντα σκυλιά, ενώ έχουν ήδη δοθεί για υιοθεσία περισσότερα από εκατόν πενήντα. Από αυτά τα εκατόν σαρανταπέντε έχουν υιοθετηθεί από ανθρώπους στο εξωτερικό. Μάλιστα εκτός ελαχίστων περιπτώσεων οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι ταξιδεύουν ως την Ιεράπετρα ώστε να πάρουν το κατοικίδιο τους. Από την άλλη πλευρά, τα σκυλιά που κατέληξαν σε κάποιο σπίτι στην Ελλάδα είναι μόλις πέντε και όπως εξομολογείται ο ίδιος, «Δυστυχώς, μόνο πέντε σκυλάκια έχουν υιοθετηθεί στην Ελλάδα και τα τρία μου τα γύρισαν πίσω, ενώ στο εξωτερικό γύρω στα εκατόν πενήντα, από τα οποία μάλιστα παίρνω συχνά φωτογραφίες. Τα έχουν σαν παιδιά τους. Υπάρχει τεράστια διαφορά αντιμετώπισης σε σχέση με την Ελλάδα».

Πηγή: fanpage.gr