Κοινωνική προσφορά η δωρεά ρούχων στα Τρίκαλα

Οι κάτοικοι μέσα σε 6 μήνες παρέδωσαν ρούχα και παπούτσια συνολικού βάρους 35 τόνων.

Πρόκειται για το σύστημα ανακύκλωσης ρούχων σε κάδους που τοποθέτησε ο Δήμος Τρικκαίων σε 16 σημεία της πόλης, συνεργαζόμενος πλέον με την εταιρεία  East West Greece. Η συνεργασία εδράζεται στο ότι, αναλόγως του όγκου των ρούχων και παπουτσιών που θα εναποτίθενται στους κάδους, η εταιρεία θα επιστρέφει στον Δήμο Τρικκαίων ένα ποσό. Αυτό το ποσό θα οδεύει στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, ως δωροεπιταγή, για την ενίσχυση της Δομής.

Η πρώτη επιταγή αξίας 250€ παραδόθηκε την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021 στον αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Ζιώγα, από τον εκπρόσωπο της εταιρίας. Ο κ. Ζιώγας με τη σειρά του, παρέδωσε την επιταγή στην αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας κ. Γεωργία Κοτρώνη – Μπαλοδήμου. Είναι πολύ σημαντική η προσφορά των τρικαλινών, καθώς μέσα σε 6 μήνες παρέδωσαν ρούχα και παπούτσια συνολικού βάρους 35 τόνων!

Η χρησιμότητα της ανακύκλωσης αφορά, εκτός από την προστασία του περιβάλλοντος, και στο οικονομικό όφελος των δημοτών, μέσω της μείωσης εξόδων του Δήμου Τρικκαίων.

Ο αντιδήμαρχος κ. Ζιώγας, τόνισε ότι με την προώθηση της ανακύκλωσης πετυχαίνουμε τετραπλό όφελος: «καλλιεργούμε συνείδηση στους δημότες,  εξοικονομούμε χρήματα για τον Δήμο, ενισχύουμε το Κοινωνικό Παντοπωλείο, – προστατεύουμε το περιβάλλον».
Πηγή: