Μια γυναίκα εμπνέει αφιερώνοντας όλο της το χρόνο μαγειρεύοντας ημερησίως για ευάλωτους ανθρώπους!

Μόνο να φανταστούμε μπορούμε μερικά εκπληκτικά πράγματα που κάνουν οι άνθρωποι ενώ βρίσκονται ‘κλειδωμένοι’ στα σπίτια τους. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η 33χρονη Σόφι, από το Ηνωμένο Βασίλειο…

Πως ξεκίνησαν όλα
Η Σόφι είναι μαμα τεσσάρων παιδιών και εργαζόμενη στη διοίκηση τοπικού σχολείου. Όταν όμως τέθηκε σε ισχύ η καραντίνα λόγω της πανδημίας, ξεκίνησε να εργάζεται από το σπίτι, κάτι που την έκανε να συνειδητοποιήσει πως πολλοί άνθρωποι θα είχαν ανάγκη από βοήθεια λόγω του εγκλεισμού τους. Έτσι, έγινε μέλος στην διαδικτυακή κοινότητα υποστήριξης στο facebook και προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει εθελοντικά όταν ένα μέλος της ομάδας ανέφερε πως μια οικογένεια έχει ανάγκη από φαγητό.

Σε αυτό το εγχείρημα όμως, δεν ήταν μόνη. Η Σόφι είχε στη διάθεσή της μια ομάδα υποστήριξης η οποία ήταν υπεύθυνη διαχείρισης των εισερχόμενων μηνυμάτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να διασφαλιστεί πως όσοι έστελναν αίτημα για γεύματα θα τα παραλάμβαναν. Στο εγχείρημά της έχει επίσης τον συντρόφό της Gary, ο οποίος είναι επιφορτισμένος με την συσκευασία των γευμάτων και την οργάνωση της παράδοσής τους, με τη βοήθειας μιας ομάδας έως και οκτώ εθελοντών!

Παράλληλα, η υπόλοιπη κοινότητα δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια και όλοι μαζί συγκεντρώνουν δωρεές σε τρόφιμα και σε χρήματα ώστε να καλύψουν το κόστος για την προετοιμασία των υγιεινών γευμάτων που ανέρχονται σε 80 ανά ημέρα!. Οι νόστιμες παρασκευές της Σόφι περιλαμβάνουν σούπες, μαγειρευτά και πίτες!

Προβλήματα που ξεπεράστηκαν
Ωστόσο, αξιωματούχοι του τοπικού συμβουλίου ήταν έτοιμοι να βάλουν φρένο σε αυτό το εγχείρημα, διότι η Σόφι δεν διέθετε το απαιτούμενο πιστοποιητικό υγιεινής τροφίμων για να συνεχίσει το μαγείρεμα στο σπίτι.

Η Σόφι αρνούμενη να καταθέσει τα όπλα και δεδομένου ότι ο επιτόπιος έλεγχος υγιεινής ήταν αδύνατο να διενεργηθεί λόγω του γενικού ‘κλειδώματος’, παρακάλεσε τις αρχές να σκεφτούν μαζί ένα σχέδιο, καταλήγοντας στην λύση της ‘εικονικής επιθεώρησης’. Έτσι λοιπόν διενεργήθηκε ο απομακρυσμένος έλεγχος και η κουζίνα της Σόφι όχι μόνο αρίστευσε, αλλά κέρδισε και βαθμολογία 5 αστέρων για την ποιότητα των γευμάτων της, δίνοντάς της έτσι το πράσινο φως να συνεχίσει το μαγείρεμα.

Έχοντας όλους στο πλευρό της όλη την κοινότητα, τον σύντροφο αλλά και τα 4 παιδιά της, η Σόφι συνεχίζει ακούραστα να μαγειρεύει 10 ώρες τη μέρα, προετοιμάζοντας έως 80 γεύματα που αντιστοιχούν σε 30 παραδόσεις ημερησίως!

Η ίδια δηλώνει πως δεν κάνει κάτι ιδιαίτερο απλά μαγειρεύει, δίνοντας ένα λαμπρό παράδειγμα σεμνότητας και ανθρωπιάς. Απ’ ότι φαίνεται η κάπα δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για γίνει κάποιος υπερήρωας, όπως απέδειξε η Σόφι, αρκεί μόνο μια ποδιά!

Πηγή: www.themindunleashed.com