Μια ελληνίδα πρωτοπόρος για την κλιματική αλλαγή

Η Ελένη Μυριβήλη στις πιο επιδραστικές προσωπικότητες της Ευρώπης για το 2022.

Την ετήσια κατάταξη των ανθρώπων με τη μεγαλύτερη επιρροή στην Ευρώπη δημοσίευσε το Politico, συμπεριλαμβάνοντας τις 28 πιο επιδραστικές προσωπικότητες της Γηραιάς Ηπείρου στην «τάξη του 2022» (the class of 2022), όπως την κατονομάζει.

Στη λίστα ξεχωρίζει το όνομα της Ελένης Μυριβήλη, η οποία συγκαταλέγεται στην κατηγορία των «ιδεαλιστών». Πρόκειται για την πρώτη Επικεφαλής Αντιμετώπισης Αστικής Υπερθέρμανσης στον δήμο Αθηναίων, την «πρωτοπόρο» (The trailblaizer) όπως την χαρακτηρίζει το Politico.

Στο επίμαχο δημοσίευμα αναφέρεται, μεταξύ άλλων: «Η Ελένη Μυριβήλη προσφέρει στην Ευρώπη μια γεύση από το τι πρόκειται να ακολουθήσει. Ως επικεφαλής της υπηρεσίας για τη θερμότητα στη Αθήνα, έχει επιφορτιστεί με την επινόηση τρόπων για να σωθούν ζωές, καθώς η άνοδος της παγκόσμιας θερμοκρασίας προκαλεί μεγαλύτερους, θερμότερους, συχνότερους και πιο θανατηφόρους καύσωνες. (…) Η Μυριβήλη αντιπροσωπεύει, επίσης, το πόσο μακριά πρέπει να φτάσει ακόμη η Ευρώπη όσον αφορά τη δημιουργία θεσμών για να αντιμετωπίσουν τις καταστροφικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής».

Πηγή: huffingtonpost