Μια νεαρή φοιτήτρια βρήκε τον τρόπο να μεταφράζει τη νοηματική σε λέξεις σε πραγματικό χρόνο

Η φοιτήτρια μηχανικός Priyanjali Gupta ανέπτυξε λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης που μεταφράζει τη νοηματική γλώσσα σε λέξεις σε πραγματικό χρόνο.

Μια 20χρονη Ινδή φοιτήτρια μηχανικής χρησιμοποίησε την τεχνητή νοημοσύνη για να αναπτύξει λογισμικό που μεταφράζει τη νοηματική γλώσσα σε λέξεις σε πραγματικό χρόνο. Η Priyanjali Gupta, τριτοετής φοιτήτρια στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο Vellore στο κρατίδιο Tamil Nadu (Ινδία), ανέπτυξε λογισμικό που χρησιμοποιεί μια κάμερα και τεχνολογία βασισμένη στην τεχνητή νοημοσύνη για να αναγνωρίζει τη χειρονομία της νοηματικής γλώσσας και να τη μεταφράζει άμεσα σε λέξεις.

Προς το παρόν, αυτό το καινοτόμο λογισμικό μεταφράζει μόνο την Αμερικανική Νοηματική Γλώσσα (κάθε γλώσσα νοηματοδοτεί διαφορετικά). Διαθέσιμο ως ανοιχτός κώδικας, είναι πολύ πιθανό η επιστημονική κοινότητα να ασχοληθεί με αυτή την καινοτομία για να την αντιγράψει, να την προσαρμόσει σε άλλες νοηματικές γλώσσες και να τη βελτιώσει.


Το σύστημα μετατρέπει με επιτυχία τις χειρονομίες της νοηματικής γλώσσας σε κείμενο αναλύοντας τις κινήσεις διαφόρων μελών του σώματος, όπως τα χέρια και τα δάχτυλα. Η τεχνολογία αναγνώρισης εικόνας που χρησιμοποίησε βασίζεται στην ψηφιοποίηση της νοηματικής γλώσσας διαφόρων ανθρώπων. Αυτό το λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης θα παρέχει έναν δυναμικό τρόπο επικοινωνίας με κωφά ή βαρήκοα άτομα, σε πραγματικό χρόνο.


Αρχικά, μπορεί να μετατρέψει τις κινήσεις περίπου έξι χειρονομιών που αντιστοιχούν στα εξής: Ναι, Όχι, Παρακαλώ, Σας ευχαριστώ, Σας αγαπώ και Γεια σας. Χρειάζονται πολύ περισσότερα δεδομένα για τη δημιουργία ενός πιο ολοκληρωμένου μοντέλου, αλλά ως απόδειξη της έννοιας, το σύστημα λειτουργεί. Η Priyanjali Gupta διερευνά επί του παρόντος τη χρήση δικτύων μακροπρόθεσμης μνήμης, ενός τεχνητού επαναλαμβανόμενου νευρωνικού δικτύου, για την ενσωμάτωση πολλαπλών εικόνων στο λογισμικό.

Με πληροφορίες από το brightvibes