Μια τεράστια πεζοπορία για τη σωτηρία των Highlands

Ένας σκωτζέζος μαζί με την πιστή του σύντροφο διένυσα 8.000 χλμ στον Καναδά μεταφέροντας ένα μήνυμα για τη σωτηρία του πλανήτη.

Ένας Σκωτσέζος με κιλτ και το πιστό του χάσκι ολοκλήρωσαν έναν περίπατο 8.000 χιλιομέτρων στον Καναδά. Οι δυο σύντροφοι συγκεντρώνουν χρήματα για να βοηθήσουν στην ανασύσταση της άγριας φύσης των σκωτσέζικων υψιπέδων.Ο Michael Yellowlees και η Luna, έφτασαν μέχρι το ανατολικότερο σημείο του Καναδά, το Cape Spear στο Newfoundland and Labrador.

Το σκωτσέζικο δίδυμο ξεκίνησε από το Tofino της Βρετανικής Κολομβίας, με τη φιλοδοξία να διασχίσει τα βουνά και τα λιβάδια της δεύτερης μεγαλύτερης χώρας του κόσμου.
Ο Michael, ο οποίος κατάγεται από το Dunkeld και το Birnam της Σκωτίας, ανέλαβε το επικό οδοιπορικό για να συγκεντρώσει χρήματα για την οργάνωση Trees for Life. Η φιλανθρωπική οργάνωση εργάζεται για την αναδάσωση των σκωτσέζικων Highlands και του δάσους Caledonian Forest.

Μια συντονισμένη προσπάθεια διατήρησης έχει τεθεί σε εφαρμογή για τη διατήρηση του Caledonian Forest, το οποίο κάποτε κάλυπτε το μεγαλύτερο μέρος της Σκωτίας. Έχει πλέον φτάσει σε οριακό σημείο μετά από αιώνες εκτεταμένης υλοτομίας.

Λόγω της υλοτομίας για ξυλεία και της δημιουργίας βοσκοτόπων για πρόβατα και βοοειδή, σήμερα το Caledonian Forest υπάρχει μόνο ως 35 μεμονωμένα απομεινάρια.Συγκεντρώνοντας περισσότερες από 40.000 λίρες (46.948 ευρώ) για την αναδημιουργία των σκωτσέζικων Highlands, ο 32χρονος φορούσε κιλτ κάθε μέρα της πεζοπορίας του – μέσα από χιονοθύελλες στα Βραχώδη Όρη και κρύα βροχή στο Newfoundland.

Ο Michael επέλεξε να διασχίσει τον Καναδά για την περιπέτεια συγκέντρωσης χρημάτων για να αποτυπώσει την αίσθηση της απέραντης άγριας φύσης που εξακολουθεί να υπάρχει στη χώρα. Ελπίζει ότι μέσα από το έργο οργανώσεων όπως το Trees for Life, η Σκωτία θα μπορέσει να αποκαταστήσει την άγρια φύση που έχασε τα τελευταία εκατοντάδες χρόνια.

Πηγή: euronews