Μια virtual πύλη φέρνει τη φαντασία στην καθημερινότητα

To Portal είναι μια εντυπωσιακά λιτή science fiction εγκατάσταση που επιτρέπει την επικοινωνία κατοίκων δύο διαφορετικών πόλεων σε real time.

 

ΟΛιθουανός καλλιτέχνης Benediktas Gylys δημιούργησε το Portal, μια εικονική γέφυρα που συνδέει τους ανθρώπους μεταξύ ευρωπαϊκών πόλεων.

Απλό στη σύλληψή του αλλά κομψό στην εκτέλεση, η μεγάλη, στρογγυλή πέτρινη πύλη χρησιμοποιεί προηγμένη τεχνολογία απεικόνισης και κάμερες για να δημιουργήσει μια απρόσκοπτη σύνδεση μεταξύ διαφόρων τοποθεσιών.

Το τελικό αποτέλεσμα μοιάζει με επιστημονική φαντασία και μπορεί να προβλέψει την εξέλιξη της επικοινωνίας στο μέλλον. Αποφεύγοντας την τρέχουσα αδεξιότητα των πλαστικών οθονών και τις αδέξιες διεπαφές, η πύλη είναι καθαρή, κυκλική, με έναν αέρα μαγείας.

Στο βίντεο, βλέπουμε το Portal να περιγράφεται ως «γέφυρα στον Ενωμένο Πλανήτη», η οποία είναι λίγο υπερβολική, αλλά δεν αλλάζει την ενέργεια και την κομψότητα της εγκατάστασης, η οποία σήμερα συνδέει το Βίλνιους στη Λιθουανία με το Λούμπλιν της Πολωνίας. Σύντομα θα υπάρξουν περισσότερα portals και σύμφωνα με τις πληροφορίες θα ακολουθήσουν το Ρέκιαβικ και το Λονδίνο.

Πηγή: Athens Voice