Ξεκινάει το διαστημικό σινεμά

Η Space Entertainment Enterprise (S.E.E) ανακοίνωσε τα σχέδια της για την κατασκευή τηλεοπτικού και κινηματογραφικού στούντιο στο διάστημα.

Η εταιρεία, η οποία είναι συμπαραγωγός της επερχόμενης διαστημικής ταινίας του Τομ Κρουζ, σκοπεύει να ξεκινήσει μέχρι τον Δεκέμβριο του 2024. Το στούντιο, που ονομάζεται SEE-1, θα φιλοξενεί ταινίες, τηλεοπτικές, μουσικές και αθλητικές εκδηλώσεις, μαζί με καλλιτέχνες, παραγωγούς και δημιουργούς που θέλουν να παράγουν περιεχόμενο σε περιβάλλον μικροβαρύτητας χαμηλής τροχιάς.

Ο SEE-1 θα εγκατασταθεί στον σταθμό Axiom, έναν εμπορικό διαστημικό σταθμό που κατασκευάζεται από την Axiom Space και θα συνδεθεί με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό πριν τεθεί σε τροχιά από μόνος του. Ο σταθμός Axiom έχει προγραμματιστεί να διαχωριστεί από τον ISS το 2028.

Το SEE-1 είναι μια απίστευτη ευκαιρία για την ανθρωπότητα να μεταβεί σε μια διαφορετική σφαίρα και να ξεκινήσει ένα συναρπαστικό νέο κεφάλαιο στο διάστημα. Θα προσφέρει ένα μοναδικό και προσβάσιμο σπίτι για απεριόριστες δυνατότητες ψυχαγωγίας σε έναν χώρο γεμάτο με καινοτόμες υποδομές που θα απελευθερώσουν έναν νέο κόσμο δημιουργίας. Με τον παγκόσμιο ηγέτη της Axiom Space να κατασκευάζει αυτήν την πρωτοποριακή, επαναστατική εγκατάσταση, το SEE-1 θα προσφέρει όχι μόνο την πρώτη, αλλά και την κορυφαίας ποιότητας διαστημική δομή που θα επιτρέψει την επέκταση της παγκόσμιας βιομηχανίας της ψυχαγωγίας ύψους δύο τρισ. δολ. στη χαμηλή τροχιά της Γης.

Ο Richard Johnston, COO της S.E.E, δήλωσε πως «Από τον Ιούλιο Βερν μέχρι το Star Trek, η ψυχαγωγία επιστημονικής φαντασίας έχει εμπνεύσει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να ονειρεύονται τι μπορεί να φέρει το μέλλον. Η δημιουργία ενός χώρου ψυχαγωγίας επόμενης γενιάς στο διάστημα ανοίγει αμέτρητες πόρτες για να δημιουργήσει η βιομηχανία του θεάματος απίστευτο νέο περιεχόμενο και να κάνουμε αυτά τα όνειρα πραγματικότητα».

Πηγή: NME