Ξεσπά η Σιμόν Μπάιλς κάτα του FBI

Οργή κατά του FBI για την αδιαφορία σε καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης από τη χρυσή Ολυμπιονίκη που κατέθεσε χτες στο Κογκρέσο

Η Σιμόν Μπάιλς καταθέτοντας στο Κονγκρέσο ξέσπασε λέγονται ότι τόσο το FBI, όσο και οι αθλητικοί φορείς έκαναν τα «στραβά μάτια» στις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση της ίδιας και εκατοντάδων άλλων γυναικών, από τον  γιατρό της ομάδας γυμναστικής των ΗΠΑ, Λάρι Νάσαρ.

Στην καταθεσή της η Μπάιλς είπε στη Δικαστική Επιτροπή της Γερουσίας «φτάνει! Αρκετά», καθώς η ίδια και τρεις άλλες συναθλήτριές της μίλησαν για το μακροχρόνιο αντίκτυπο που έχει προκαλέσει στη ζωή τους τα εγκλήματα του γιατρού.

Από την άλλη πλευρά ο διευθυντής του FBI Κρίστοφερ Ρέι είπε ότι «λυπάται βαθιά» για τις καθυστερήσεις στη δίωξη του Νασάρ και για τον πόνο που τους προκάλεσε.

«Κατηγορώ τον Λάρι Νάσαρ και κατηγορώ επίσης ένα ολόκληρο σύστημα που του επέτρεψε να διαπράξει την κακοποίηση», είπε με δάκρυα στα μάτια. Σύμφωνα με την Μπάιλς το σωματείο της εθνικής ομάδας και η Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Επιτροπή των Ηνωμένων Πολιτειών γνώριζαν για την κακοποίηση από τον γιατρό της ομάδας, αλλά δεν ενήργησαν μέχρι που ήταν πολύ αργά.

Τουλάχιστον 40 κορίτσια και γυναίκες δήλωσαν ότι κακοποιήθηκαν, ακόμα και αφού το FBI ενημερώθηκε για τις κατηγορίες εναντίον του το 2015. Σύμφωνα με εσωτερική έρευνα το FBI έκανε θεμελιώδη λάθη στην έρευνα και δεν αντιμετώπισε την υπόθεση με τη μέγιστη σοβαρότητα, αφού το αθλητικό σωματείο της εθνικής ομάδας γυμναστικής των ΗΠΑ, κατήγγειλε για πρώτη φορά τα περιστατικά.

Η ΜακΚέιλα Μαρόνεϊ, μέλος της Ολυμπιακής ομάδας γυμναστικής των ΗΠΑ που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο, το 2012, διηγήθηκε στους γερουσιαστές μια νύχτα όταν, σε ηλικία 15 ετών, είδε τον γιατρό να είναι πάνω της ενώ εκείνη ήταν γυμνή λέγοντας πως νόμιζε πως θα πέθαινε εκείνο το βράδυ. Αυτή ήταν μια από τις πολλές φορές που την κακοποίησε. Ενώ, η Άλι Ράισμαν, η οποία κέρδισε χρυσά μετάλλια στις Ολυμπιακές ομάδες του 2012 και το 2016, είπε στους γερουσιαστές ότι «την αηδιάζει» που εξακολουθούν να αναζητούν απαντήσεις έξι χρόνια μετά την αναφορά των αρχικών καταγγελιών εναντίον του Νάσαρ.

Ο Νάσαρ κατηγορήθηκε τελικά το 2016 για ομοσπονδιακά αδικήματα παιδικής πορνογραφίας και κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης στο Μίσιγκαν. Τώρα εκτίει πολυετή ποινή φυλάκισης καθώς εκατοντάδες κορίτσια και γυναίκες είπαν ότι τα κακοποίησε σεξουαλικά υπό το πρόσχημα της ιατρικής περίθαλψης όταν εργαζόταν στην Πολιτεία του Μίσιγκαν και στην εθνική ομάδα που εκπαιδεύει Ολυμπιονίκες.

Πηγή: https://www.moviesonline.ca/simon-biles-indicts-the-fbi-sexual-harassment-scandal-in-the-united-states/