Οι δρόμοι της Κοπεγχάγης θα έχουν σύντομα κοινόχρηστα οπωροφόρα δέντρα!

Σε μια καινοτόμα, αλλά και υγιεινή απόφαση, προχώρησε το δημοτικό συμβούλιο της Κοπεγχάγης…

Το συμβούλιο της Δανέζικης πρωτεύουσας, αποφάσισε και ψήφισε, να φυτευθούν οπωροφόρα δέντρα σε κοινόχρηστα σημεία της πόλης όπως πάρκα, αυλές εκκλησιών και παιδικές χαρές. Έτσι, όσοι κυκλοφορούν στους δρόμους της πρωτεύουσας και επιθυμούν ένα σνακ, δεν θα χρειάζεται να το αγοράσουν, αλλά θα μπορούν να απλώσουν το χέρι τους και να πάρουν τον καρπό από ένα δέντρο!

Στόχος του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι η επανασύνδεση των ανθρώπων με την τοπική βλάστηση και τη χλωρίδα, μιας και είναι γεγονός πως η σημερινή γενιά των Δανών έχει χάσει τη σχέση της με τα φυτά. Γι’ αυτό το σκοπό, έχουν επιλεγεί για το project αγαπημένες ποικιλίες, όπως μηλιές και θάμνοι βατόμουρων.

Μια παράδοση με ρίζες στον Μεσαίωνα!
Η παράδοση της τοπικής αναζήτησης τροφής στη Δανία είναι πολύ παλιά και έχει της ρίζες της στον Μεσαίωνα. Τα βιβλία δικαίου επέτρεπαν στους πολίτες να συλλέγουν ελεύθερα τα τρόφιμα από τα δημόσια εδάφη, ενώ τους έδιναν τη δυνατότητα να καλλιεργούν σε δημόσιες εκτάσεις. Έτσι, η πρόσφατη απόφαση του συμβουλίου να φυτέψει δέντρα για την κοινότητα, στην πραγματικότητα δεν είναι καινούργια!

Πρόβλεψη για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τους φυσικούς πόρους της χώρας
Όσοι επισκέπτονται τη Δανία και δεν είναι εξοικειωμένοι με τους φυσικούς της πόρους, μπορούν να αναζητήσουν βοήθεια από τη δωρεάν εφαρμογή που ονομάζεται Vild Mad και σημαίνει “άγρια τροφή”. Η εφαρμογή εκπαιδεύει τους χρήστες σχετικά με την αναζήτηση τροφής και τους καθοδηγεί μέσω των δασών και των παραλιών της χώρας, να βρουν τα ώριμα και τοπικά προϊόντα για να τα απολαύσουν.

Ο σκοπός αυτής της εφαρμογής είναι να διδάξει στους Δανέζους τη βλάστηση που βρίσκεται στην αυλή τους, αλλά και να βοηθήσει τους επισκέπτες να ανακαλύψουν όλα τα φανταστικά τρόφιμα που έχει να τους προσφέρει η Κοπεγχάγη!

Πηγή: www.intelligentliving.co