Οι καλοί Σαμαρείτες των αστέγων

Καθώς η νέα πανδημία συνεχίζει να εξαπλώνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες και η ανεργία εκτοξεύεται στα ύψη απειλώντας εκατομμύρια Αμερικανούς, οι τράπεζες τροφίμων και άλλοι πάροχοι κοινωνικών υπηρεσιών, αγωνίζονται για να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη φτώχεια. Τα δεδομένα άλλωστε δείχνουν πως τα αυξανόμενα επίπεδα φτώχειας και η αύξηση των μαζικών αστέγων έχουν δυστυχώς εξασφαλίσει την επανεμφάνιση και εξάπλωση ακόμα και ασθενειών που πιστεύεται ότι ανήκουν στον περασμένο αιώνα!

Και ενώ η ιδέα του εγκλεισμού στα σπίτια για κάποιους ίσως φαίνεται απλή, το θλιβερό γεγονός είναι πως εκατομμύρια πολιτών δεν έχουν την πολυτέλεια να απολαμβάνουν μια στέγη πάνω από το κεφάλι τους ή δεν έχουν καν πρόσβαση σε τρεχούμενο νερό.

Η λύση ήρθε με φορητούς νιπτήρες
Μία μη κερδοσκοπική με έδρα την Georgia των Ηνωμένων Πολιτειών, αποφάσισε να εγκαταστήσει φορητούς νιπτήρες σε δρόμους σε όλη τη χώρα, με την ελπίδα ότι οι άστεγοι θα μπορούν να πλένουν τα χέρια τους και να διατηρούν ένα βασικό επίπεδο υγιεινής, που θα βοηθήσει στη μικρότερη εξάπλωση της πανδημίας. Γι’ αυτό τον λόγο εκτός από την εγκατάσταση, η ομάδα φροντίζει να απολυμαίνει τους νιπτήρες τουλάχιστον τρεις φορές ημερησίως!

Ο ιδρυτής της ομάδας Love Beyond Walls, Terence Lester, όντας ο ίδιος άστεγος ως έφηβος, εξήγησε ότι η εκστρατεία του Love Sinks In ξεκίνησε με την ελπίδα να υποστηρίξει έναν παραμελημένο πληθυσμό στην πιο τραγική στιγμή ανάγκης, κατά τη διάρκεια της πανδημίας. H ομάδα συνεργάζεται επίσης με φιλανθρωπικές οργανώσεις αστέγων σε διάφορες πόλεις της χώρας, που αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα φτώχειας και σύντομα οι άστεγοι θα μπορούν να δουν πολλούς νιπτήρες να εμφανίζονται στους δρόμους τους!

Η ομάδα του Love Beyond Walls με τη δράση της αποδεικνύει έμπρακτα το όραμά της, με στόχο οι άστεγοι και οι φτωχοί να αποκτήσουν αξιοπρέπεια, να έχουν καταφύγιο και να ανήκουν σε μία κοινότητα, να είναι περιποιημένοι και μέσα από υποστηρικτικές υπηρεσίες, να επιτύχουν την αυτάρκεια.

Πηγή: themindunleashed.com