Οι 100 λύσεις για τον κόσμο του αύριο

Είναι το 2020 το έτος μηδέν; Διανύουμε μια εποχή που ολόκληρος ο πλανήτης βιώνει μια άνευ προηγουμένου αναταραχή με την καθημερινή ζωή να διακόπτεται. Αυτό όμως θα μπορούσε να είναι μια καλή ευκαιρία ώστε να εξετάσουμε τα τρωτά σημεία και τις αδυναμίες των έως τώρα εφαρμοσμένων μοντέλων μας…

Όλοι οι δείκτες δείχνουν ότι η δεκαετία που μπαίνουμε θα είναι καθοριστική για το κοινό μας μέλλον. Η κρίση που βιώνουμε απαιτεί συλλογική δράση και απαιτείται μακροπρόθεσμη σκέψη τόσο σε τοπική όσο και σε παγκόσμια κλίμακα. Ο τρόπος με τον οποίο ο καθένας προσεγγίζει το ρόλο του, θα είναι καθοριστικός στη διαχείριση των επικείμενων κοινωνικών, οικονομικών, περιβαλλοντικών και δημοκρατικών προκλήσεων.

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών ζήτησε την επιτάχυνση των συλλογικών προσπαθειών για να καταστήσει επιτυχημένη την ατζέντα των Στόχων Αειφόρου Ανάπτυξης, ζητώντας η δεκαετία 2020-2030 να είναι μια δεκαετία δράσης. Για την επιτυχία της φιλόδοξης αυτής ατζέντας είναι σημαντικό όλοι οι παίκτες να ενώσουν τις προσπάθειές τους και προς αυτή τη σύγκλιση συμβάλει και το Convergences Forum. Στόχος είναι να δημιουργήσουμε ένα σημείο συνάντησης για όλες τις θετικές κοινωνικές πρωτοβουλίες που αναδύονται καθημερινά, συγκεντρώνοντας τοπικούς παίκτες σε όλο τον κόσμο που αφιερώνουν την τεχνογνωσία τους στην ανάπτυξη λύσεων που είναι καινοτόμες, φιλόδοξες και φέρνουν συγκεκριμένες βελτιώσεις στις κοινότητες από τις οποίες προέρχονται.

To Convergences World Forum λοιπόν, δημιούργησε μία έκδοση που παρουσιάζει 100 συγκεκριμένες λύσεις για τον κόσμο του αύριο. Βασισμένο σε έξι βασικούς Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης («Εκπαίδευση», «Ανάπτυξη», «Ανισότητες», «Κλίμα», «Ειρήνη», «Συνεργασίες»), παρουσιάζονται όλες οι δυνατότητες οραματισμού για νέες μορφές αμοιβαίας βοήθειας, αλληλεγγύης και συνεργασίας. Μεταφέρουν τεχνικές και κοινωνικές καινοτομίες οι οποίες, από κοινού, αντιπροσωπεύουν ένα μοντέλο για μια προγραμματισμένη μετάβαση που αποκαλύπτει ότι ο πραγματικός πλούτος δεν έγκειται σε αυτό που μπορεί να μετρηθεί, αλλά σε αυτό που έχει αντίκτυπο!

Το 2020 μπορεί να είναι το έτος ανανέωσης, μιας μετασχηματιστικής αλλαγής στα μοντέλα και τις κοινωνίες μας, ορόσημο για την καταπολέμηση της φτώχειας, του αποκλεισμού και της κλιματικής αλλαγής και αυτές οι 100 λύσεις φέρνουν τη συγκεκριμένη φιλοδοξία ενός μέλλοντος με Μηδενικό Αποκλεισμό, Μηδενική Περιβαλλοντική Ρύπανση, Μηδενική Φτώχεια παντού!

Δείτε όλες τις πρωτοβουλίες στο παρακάτω link:
http://www.convergences.org/wp-content/uploads/2020/05/Convergences-100-Solutions_Monde-de-Demain.pdf