Ολυμπιονίκης στη μάχη κατά του Covid-19

Με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 να μετατίθενται για το 2021, ο Ισπανός πρωταθλητής του κανόε καγιάκ Σαούλ Κραβιότο, πήρε την απόφαση να αφήσει το κουπί, έβγαλε τη φόρμα του και φόρεσε τη στολή του αστυνομικού!…

Αμέσως μόλις ανακοινώθηκε η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 και χωρίς δεύτερη σκέψη, ζήτησε να επανενταχθεί στην αστυνομία όπου ανήκει, προκειμένου να βοηθήσει τους συμπατριώτες του. Με δική του πρωτοβουλία επέστρεψε στην υπηρεσία του -παρά την άδεια που είχε- και βγήκε στους δρόμους δίπλα στους συναδέλφους του.

Ο Σαούλ Κραβιότο Ριβέγο ήταν από τους πρώτους αθλητές που στήριξαν την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων καθώς για κείνον ήταν ξεκάθαρο πως με δεδομένη την κατάσταση την οποία βιώνει ο πλανήτης, η απόφαση είναι σωστή. Άλλωστε, δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από την υγεία και όλα τα υπόλοιπα έρχονται σε δεύτερη και τρίτη μοίρα.

Η απόφαση του Κραβιότο για επανένταξη στην αστυνομία, αποτέλεσε ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης στην πατρίδα του και αυτό φάνηκε και από το εγκωμιαστικό πρωτοσέλιδο της μαδριλένικης εφημεριδας “As”, η οποία τόνισε πως «Κάτω από αυτή τη μάσκα βρίσκεται ένας ήρωας Ολυμπιονίκης!».

Πηγή: kathimerini.gr