Ουαλία: Ένα δέντρο για κάθε σπίτι

Τον ερχόμενο Μάρτιο, στο πλαίσιο της δέσμευσης της ουαλικής κυβέρνησης για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, κάθε νοικοκυριό στην Ουαλία θα λάβει δωρεάν ένα δέντρο για να το φυτέψει το ίδιο ή να το φυτέψει για λογαριασμό του.

Σε κάθε νοικοκυριό στην Ουαλία θα προσφερθεί ένα δωρεάν δέντρο για φύτευση στο πλαίσιο της δέσμευσης της ουαλικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Η τολμηρή νέα πολιτική θα δώσει στους πολίτες την ευκαιρία να επιλέξουν ένα δέντρο που θα φυτέψουν οι ίδιοι ή να επιλέξουν να φυτευτεί ένα για λογαριασμό τους.

Μιλώντας σε μια επίσκεψη σε ένα μεγάλο έργο δημιουργίας δασών του Coed Cadw στο Neath κατά τη διάρκεια της Εθνικής Εβδομάδας Δέντρων, ο αναπληρωτής υπουργός για την Κλιματική Αλλαγή επιβεβαίωσε ότι η ουαλική κυβέρνηση συνεργάστηκε με το Woodland Trust για την υλοποίηση της εκστρατείας.

Το δελτίο τύπου της κυβέρνησης άφησε να εννοηθεί ότι τα πρώτα δέντρα θα είναι διαθέσιμα για συλλογή από τον Μάρτιο, από έναν από τους πέντε περιφερειακούς κοινοτικούς κόμβους που θα δημιουργηθούν. Η κυβέρνηση της Ουαλίας στοχεύει στη δημιουργία άλλων 20 κόμβων σε όλη την Ουαλία μέχρι τον Οκτώβριο του 2022.

Επιπλέον, ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε ότι στις αρχές του 2022 θα ξεκινήσει διαβούλευση σχετικά με τα σχέδια για τη δημιουργία ενός εθνικού δάσους για την Ουαλία. Η κυβέρνηση σχεδιάζει επίσης να συνεργαστεί με δημόσιους φορείς για να χαρτογραφήσει εκτάσεις που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για δενδροφυτεύσεις.

Η κυβέρνηση της Ουαλίας πιστεύει ότι πρέπει να φυτέψει 43.000 εκτάρια (106.000 στρέμματα) νέων δασικών εκτάσεων μέχρι το 2030 και 180.000 εκτάρια μέχρι το 2050 για να επιτευχθούν οι στόχοι της κλιματικής κρίσης. Το 2020, μόλις 290 εκτάρια δασικής έκτασης φυτεύτηκαν στην Ουαλία και η ετήσια δημιουργία δασικών εκτάσεων δεν έχει ξεπεράσει τα 2.000 εκτάρια από το 1975.

Νωρίτερα φέτος, ο Αναπληρωτής Υπουργός για την Κλιματική Αλλαγή ηγήθηκε μιας άσκησης βαθιάς εμβάθυνσης στη δενδροφύτευση και την ξυλεία, η οποία προσδιόρισε μια σειρά δράσεων που έπρεπε να αναλάβει η ουαλική κυβέρνηση για να αποφύγει τις καταστροφικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Πηγή: brightvibes