Ο μεγαλύτερος ποδηλατόδρομος στα χρώματα του ουράνιου τόξου

Ο πολύχρωμος ποδηλατόδρομος περνάει μέσα από το Επιστημονικό Πάρκο της Ουτρέχτης και  αντιπροσωπεύει τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη στην πανεπιστημιούπολη.

Το Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης, το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών της Ουτρέχτης και το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Ουτρέχτης (UMC) συνεργάστηκαν για να το κάνουν πραγματικότητα. Θεωρούν ότι το σύμβολο περιλαμβάνει πραγματικά τις αξίες τους για ποικιλομορφία και ενσωμάτωση. Ο ποδηλατόδρομος υπάρχει για να διαδώσει το μήνυμα ότι όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να είναι αυτό που είναι, ακόμη και σε έναν ποδηλατόδρομο.

Χάρη σε μια πρωτοβουλία του φοιτητή Elias van Mourik, η ολλανδική πόλη της Ουτρέχτης θα έχει τον μακρύτερο ποδηλατόδρομο με ουράνιο τόξο στον κόσμο. Ο Elias είναι χαρούμενος που η ιδέα του για έναν ποδηλατόδρομο με ουράνιο τόξο αγκαλιάστηκε από τα τρία ιδρύματα και θα υλοποιηθεί κατά τη διάρκεια του διεθνούς μήνα υπερηφάνειας. “Πολλοί άνθρωποι ζουν, εργάζονται και σπουδάζουν στο επιστημονικό πάρκο της Ουτρέχτης. Επομένως, είναι υπέροχο που σε μια τέτοια τοποθεσία υπάρχει ένα σύμβολο που δείχνει ότι όλοι είναι αποδεκτοί“.

Παρόλο που η σημαία του ουράνιου τόξου που εφαρμόζεται στον ποδηλατόδρομο αποτελεί σύμβολο της LGBTQI+ κοινότητας, όλα τα εμπλεκόμενα μέρη θέλουν ο ποδηλατόδρομος να δώσει ένα μήνυμα για τη διαφορετικότητα και την ένταξη με την ευρύτερη έννοια της λέξης.

Πηγή: brightvibes